Antena Căutare

Trei cutremure au avut loc într-o singură zi în România! Bucureștiul, cel mai expus oraș în cazul unui seism puternic

Trei cutremure au avut loc într-o singură zi în Vrancea, cel mai mare având o magnitudine de 3, anuntă INFP. 

Trei cutremure au avut loc într-o singură zi în Vrancea, cel mai mare având o magnitudine de 3, anuntă INFP.

Un cutremur magnitudinea de 3,0 grade s-a produs în seară zilei de miercuri, 1 martie, în regiunea Vrancea/Nord-Estul Munteniei, județul Buzău. Seismul a avut loc la oră locală 22h11min47sec (20h11min47sec UTC).

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului, epicentrul mișcării seismice a fost localizat în Nord-Estul Munteniei, la Sud-Vest de BALTA ALBĂ, județul Buzău (45,24 grade latitudine Nordică, 27,20 grade longitudine Estică).

Seismul s-a produs la adâncimea de 8,3 km și a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scară Richter. Intensitatea maximă a fost de ÎI grade pe scară Mercalli.

București este orașul cel mai vulnerabil în cazul unui cutremur mare, deoarece are cele mai multe clădiri expertizate cu risc seismic, a declarat miercuri șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă (IGSU), Daniel Dragne.

"Orașul cel mai vulnerabil este București. El are cel mai mare număr de clădiri expertizate cu risc seismic și mai ales un număr foarte mare de clădiri cu risc seismic 1. Cele aproape 200 de clădiri, 175, 172 după alte surse, reprezintă un element ingrijorător pentru noi, pentru că o clădire nu numai prin simplul fapt că se prăbuseste reprezintă un risc, vă dați seamă că în astfel de situații, la un dezastru, se blochează căile de acces către acele construcții, e vorba de panică instalată pentru populație, care incearcă să iasă din zonele afectate, ceea ce din punct de vedere al traficului creează uneori imposibilitatea de a ajunge la aceste construcții", a spus Daniel Dragne, după simpozionul "Protecția civilă și managementul dezastrelor. Provocări actuale pentru România", a spus acesta.

Horoscopul Zilei de 2 martie 2017. Nativilor acestei zodii li se vor aprinde călcâiele după o persoană pe care o întâlne... Ipoteză ȘOC în cazul încercării de sinucidere a lui Vasile Turcu! Ionel Ganea este șocat: ”Încearcă să se mascheze ceva ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x