- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cazul îngrijorător a avut loc în Sibiu, însă medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului.
”Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, excluzând varianta în care pacienții ar fi primit două teste fals negative la finalul terapiei, potrivit Turnul Sfatului.
Potrivit sursei citate, pacienții care sunt reinfectați cu noul coronavirus sunt doi bărbați, unul de 48 de ani, respectiv 69, dar și o femeie, de aceeași vârsta.
Din păcate, bărbatul în vârstă de 48 de ani a dezvoltat o formă gravă de coronavirus, fiind internat la ATI.
”Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice. Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată”, a explicat doctorul.
Oficial! Ce se va întâmpla, de acum, cu pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19
Deși au avut același virus, pacienții care s-au infectat a doua oară au avut cu totul alt simptom al bolii.
”Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită. Deci am testat anticorpii, are o cantitate mare de anticorpi și IGM de infecție recentă, dar nu îl ajută în fața acestei tulpini. Era previzibil că sunt în circulație cel puțin două variante diferite. Și după formele de manifestare pe care le-am avut: unii pacienți au fost dominați de problemele respiratorii și au fost cazurile cele mai grave, alții au venit cu forme dominate de problemele digestive, și-au pierdut gustul, mirosul, au avut diaree, profilul virusului a fost diferit”, a mai spus medicul Victoria Bîrluțiu.
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 24.000
Până marți, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.
Până marți, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 22.06.2020 (10:00) – 23.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea.
Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 deces la o persoană de peste 80 de ani.
15 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 639.322 de teste.
VIDEO. Doi copii și un adult, loviți de o mașină, în Popești-Leordeni! Un copil a căzut sub roți! Atenție, imagini ce vă... Ministerul Culturii alocă 700.000 de lei în programul naţional de finanţare a cercetării arheologice sistematice...