Marţi este ultima zi în care absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională vor putea completa opţiunile în fişele de înscriere, iar în 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată a candidaţilor la licee.
Din 29 iunie şi până în 3 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, pot putea completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, aceeaşi procedură fiind parcursă şi de elevii care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.
Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni pentru a evita situaţiile nedorite, precizând că numărul total de locuri alocat în învăţământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaţilor, condiţia esenţială fiind exprimarea unor opţiuni realiste.
Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, 4 iulie este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere judeţean / al municipiului Bucureşti, în 5 iulie centrele de admitere judeţene / al municipiului Bucureşti vor transmite Centrului Naţional de Admitere baza de date, iar în 6 iulie va avea loc corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor în aplicaţia informatică centralizată.
În 9 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.
În perioada 10 - 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.
Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 şi 6 iulie.
A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.
Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost anunţate în 23 iunie şi arată că 73,6% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5.
Calendar admitere liceu 2018 EDU.RO a publicat ghidul admiterii computerizate , algoritmul de repartizare, dar și modul de completare a fișei de înscriere.
Ministerul Educației a aprobat calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar în curs. Procesul admiterii în liceu pentru anul școlar 2018-2019 a început încă din februarie, atunci când a fost elaborarat planul de măsuri în cazul fiecărui județ și pentru municipiul Bucureşti pentru pregătirea şi organizarea admiterii.
Elevii din clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, urmând ca pe 9 iulie să se desfăşoare repartizarea computerizată într-o singură etapă.
La admiterea în liceu, va conta în proporţie de 80% media generală de la Evaluarea Naţională, iar 20% media generală de absolvire a claselor V – VIII.
Edu.ro Calendar Admitere Liceu 2018
14-15 mai – Înscrierea pentru probele de aptitudini sau pentru examenele de limba străină sau maternă
16-18 mai – Desfăşurarea probelor de aptitudini, de limba străină sau maternă
22-25 mai – Afişarea rezultatelor şi depunerea de contestaţii, acolo unde metodologia permite
Repartizarea computerizată
29 iunie – 3 iulie – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a
29 iunie – 3 iulie – Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere
30 iunie – 4 iulie – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator
9 iulie – Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi şi afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal
10 – 13 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi
13 iulie – Transmiterea de către unităţile de învăţământ liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urmă neinscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere
16-18 iulie – Rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiile speciale apărute după etapă de repartizare comupterizata, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapă repartizării computerizate
A doua etapă de admitere în învăţământul liceal
18 iulie – Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă ori maternă
3 septembrie – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau maternă
4-5 septembrie – Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de limba modernă sau maternă
3-6 septembrie – Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anteriara, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare
7 septembrie – Repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată
7 septembrie – Transmiterea rezultatelor repartizării
Calendar Admitere Liceu 2018 la învăţământul seral şi cel cu frecvenţa redusă
10 – 13 iulie – Înscrierea la învăţământul seral sau cu frecvenţa redusă
16 – 18 iulie – Repartizarea candidaţilor
Completarea fișelor de înscriere la liceu se va face în perioada 29 iunie-3 iulie, iar rezultatele repartizării se vor afișa pe 9 iulie. Toți elevii care au fost repartizați vor fi rugați să realizeze un dosar pe care să-l depună la liceul unde au fost admiși în perioada 10-13 iulie.
Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la liceu
Candidații declarați admiși în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, trebuie să întocmească un dosar care urmează să fie depus la liceul unde au fost repartizați. Acest dosar trebuie să conțină:
1 cererea de înscriere
2 cartea de identitate(dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată
3 adeverință cu notele obținute la tezele cu subiect unic
4 foaia matricolă a claselor V-VIII
5 fișa medicală
Toate aceste documente se înmânează la secretariatul liceului unde au fost declarați admiși, într-un dosar tip plic, în perioada 10-13 iulie.
Cei mai buni elevi, cu medii mari de admitere, își doresc să studieze la cele mai de prestigiu licee din țară. Cu toate că au medii care le-ar permite să intre la aproape orice liceu din țară, hotărârea este una destul de grea și importantă atât pentru cei care au absolvit clasa a VIII-a, cât și pentru pătinții lor care încearcă să îi îndrume.
Iată lista celor mai bune 50 de licee din țară
1. COLEGIUL NATIONAL „SFANTUL SAVA” BUCURESTI – 9.35
2. COLEGIUL „NATIONAL” IASI – 9.34
3. COLEGIUL NATIONAL „FRATII BUZESTI” CRAIOVA – 9.32
4. COLEGIUL NATIONAL „EMIL RACOVITA” CLUJ-NAPOCA – 9.26
5. COLEGIUL NATIONAL „ANDREI SAGUNA” BRASOV – 9.17
6. COLEGIUL NATIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALATI – 9.17
7. COLEGIUL NATIONAL „B. P. HASDEU” BUZAU – 9.16
8. COLEGIUL „COSTACHE NEGRUZZI” IASI – 9.12
9. COLEGIUL NATIONAL „MIRCEA CEL BATRAN” CONSTANTA – 9.12
10. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE LAZAR” BUCURESTI – 9.12
11. COLEGIUL NATIONAL „MIHAI VITEAZUL” BUCURESTI – 9.11
12. LICEUL TEORETIC „NICOLAE BALCESCU” CLUJ-NAPOCA – 9.07
13. COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA „TUDOR VIANU” BUCURESTI – 9.06
14. COLEGIU NATIONAL „G. VRANCEANU” BACAU – 9.03
15. COLEGIUL NATIONAL „EMIL RACOVITA” IASI – 9.01
16. COLEGIUL NATIONAL BILINGV „GEORGE COSBUC” BUCURESTI – 8.99
17. LICEUL TEORETIC „OVIDIUS” CONSTANTA – 8.98
18. LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA – 8.97
19. COLEGIUL NATIONAL „UNIREA” FOCSANI – 8.96
20. COLEGIUL NATIONAL „GH. M. MURGOCI” BRAILA – 8.95
21. COLEGIUL NATIONAL „CAROL I” CRAIOVA – 8.94
22. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE SINCAI” BUCURESTI – 8.92
23. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE SINCAI” BAIA MARE – 8.90
24. COLEGIUL NATIONAL „ECATERINA TEODOROIU” TG-JIU – 8.87
25. LICEUL TEORETIC GHEORGHE SINCAI CLUJ NAPOCA – 8.86
26. LICEUL TEORETIC „MIHAIL KOGALNICEANU” VASLUI – 8.82
27. COLEGIUL NATIONAL „GH.LAZAR” SIBIU – 8.81
28. COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” IASI – 8.79
29. COLEGIUL NATIONAL „DR. IOAN MESOTA” BRASOV – 8.78
30. COLEGIUL NATIONAL „PETRU RARES” PIATRA NEAMT – 8.77
31. COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA MATEI BASARAB RAMNICU VALCEA – 8.75
32. COLEGIUL NATIONAL LICEAL „ZINCA GOLESCU” PITESTI – 8.73
33. COLEGIUL NATIONAL „SAMUEL VON BRUKENTHAL” SIBIU – 8.71
34. COLEGIUL NATIONAL „PETRU RARES” SUCEAVA – 8.68
35. LICEUL „GRIGORE MOISIL” TIMISOARA – 8.68
36. COLEGIUL NATIONAL „ION LUCA CARAGIALE” PLOIESTI – 8.66
37. COLEGIUL NATIONAL „COSTACHE NEGRI” GALATI – 8.65
38. LICEUL TEORETIC „GRIGORE MOISIL” BUCURESTI – 8.64
39. LICEUL TEORETIC „TRAIAN” CONSTANTA – 8.64
40. COLEGIUL NATIONAL „I.C. BRATIANU” PITESTI – 8.62
41. COLEGIUL NATIONAL „STEFAN CEL MARE” TARGU NEAMT – 8.62
42. COLEGIUL NATIONAL „SPIRU HARET” BUCURESTI – 8.61
43. COLEGIUL NATIONAL „NICOLAE BALCESCU” BRAILA – 8.60
44. LICEUL DE INFORMATICA „GRIGORE MOISIL” IASI – 8.60
45. COLEGIUL NATIONAL „ALEXANDRU IOAN CUZA” PLOIESTI – 8.60
46. COLEGIUL NATIONAL „O.GOGA” SIBIU – 8.59
47. COLEGIUL NATIONAL „ELENA CUZA” CRAIOVA – 8.59
48. COLEGIUL NATIONAL „STEFAN CEL MARE” SUCEAVA – 8.59
49. COLEGIUL NATIONAL „M.KOGALNICEANU” GALATI – 8.59
50. COLEGIUL NATIONAL „EMANUIL GOJDU” ORADEA – 8.55
Admitere liceu 2018. Ce trebuie să știe elevii din provincie care doresc să se înscrie la un liceu din București
Admitere liceu 2018 în București. Candidații care provin din alte județe și doresc să participe la admiterea la liceu în București trebuie să se înscrie la centrul special organizat la școală Gimnaziala "Sfinții Voievozi" sector 1, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).
Admitere liceu 2018 în București. Candidații care provin din alte județe și doresc să participe la admitere în București se înscriu la centrul special de înscriere organizat la Școală Gimnaziala "Sfinții Voievozi" din stradă Atelierului nr. 25, sector 1, București (în apropierea Gării de Nord, Hotel Ibis), telefon 021/3127572 sau 021/3179916, e-mail: [email protected], conform programului următor:
Liceele din Capitală unde este competiția cea mai mare:
Colegiul Național "Sfântul Sava"- ultima medie de admitere a fost 9.93 în 2017
Colegiul Național "Gheorghe Lazăr"- ultima medie de admitere a fost 9.86 în 2017
Colegiul Național "Spiru Haret"- ultima medie de admitere a fost 9.80 în 2017
Colegiul Național "Tudor Vianu"- ultima medie de admitere a fost 9.68 în 2017
Colegiul Național "Gheorge Șincai"- ultima medie de admitere a fost 9.66 în 2017
Evaluarea Națională 2018! Cum se calculează media de admitere la liceu
A două etapă de admitere în învățământul liceal
18 iulie-Afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă
3 septembrie-Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă
4-5 septembrie-Desfășurarea probelor de aptitudini sau de limbă modernă sau maternă
3-6 septembrie-Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anteriara, care nu s-au înscris în perioadă prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare
7 septembrie-Repartizarea absolvenților care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioadă prevăzută sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicația
7 septembrie-Transmiterea rezultatelor repartizării
Admiterea candidaților la învățământul seral cel cu
10-13 iulie-Înscrierea la învățământul seral cu
16-18 iulie-Repartizarea candidaților
Edu.ro - schimbări majore în sistemul de învățământ rural! Ce li se pregătește elevilor
Propunerea care-i va bulversa pe elevi! Admiterea la liceu se modifică! Media claselor V-VIII...
Rezultate FINALE Evaluarea Națională pe EDU.RO! Avem rezultatele! Ce note s-au luat după contestații
Vestea aşteptată de milioane de români: Sunt schimbări de amploare la PENSII 2018. Ce se întâmpla cu stagiul de cotizare... PERICOL pentru copii! Părinţi, aveţi mare grijă unde SE JOACĂ cei mici: se cere INTERZICEREA acestor leagăne...