Cercetătorii din întreaga lume au un motiv serios de îngrijorare. Septembrie 2014 a înregistrat temperaturi record şi reprezintă cea mai caldă lună septembrie de pe Pământ din 1880 şi până în prezent.
Temperatura medie la suprafaţa uscatului şi oceanelor a fost de 15,72 grade Celsius, cu 0,72 de grade peste media secolului al XX-lea (15 grade Celsius). Alături de aceeaşi perioadă a anului 2013, ea figurează în top şase al celor mai calde luni septembrie înregistrate vreodată.
"Recordurile de căldură au fost, în special, în nordul Africii, în sud-estul Americii Latine, în sud-vestul Australiei, în regiuni din Orientul Mijlociu şi în câteva zone din Asia de sud-est", a anunţat National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) în raportul anual.
La suprafaţa oceanelor, temperatura din septembrie 2014 a fost, pe plan global, cu 0,66 grade peste media secolului al XX-lea, care este de 16,2 grade. "Acest fapt marchează, de asemenea, cea mai ridicată temperatură înregistrată din 1880 la suprafaţa oceanelor", precizează NOAA.
Dacă nu se va face nimic, omenirea se îndreaptă către o "catastrofă. Aşa cum ştiţi deja, viaţa pe Terra are un termen limită", a avertizat John Kerry.
După Summitul de la New York şi înainte de Conferinţa anuală ONU pentru climă, ce va avea loc în decembrie, negociatori din 195 de ţări se vor întâlni în această săptămână la Bonn, în Germania, şi vor încerca să obţină soluţii pentru problemele mediului.
Iarna va debuta în acest weekend, avertizează meteorologii. Ce ne așteaptă în zilele următoare... Institutul Național de Fizică a Pământului anunță CUTREMUR în Vrancea! Un nou seism a zguduit țara noastră...