Antena Căutare

Un dezastru climatic de proporţii ameninţă omenirea! Zeci de oraşe riscă să fie acoperite de ape în următorii 30 de ani, din cauza încălzirii globale.

Gheţarii se topesc atât de repede, încât măsurile nu mai pot fi amânate. Lideri din toată lumea încep de astăzi un summit climatic la Madrid, pentru a găsi soluţii.

Un dezastru climatic de proporţii ameninţă omenirea! Zeci de oraşe riscă să fie acoperite de ape în următorii 30 de ani, din cauza încălzirii globale. Galerie
Zeci de oraşe riscă să fie acoperite de ape în următorii 30 de ani, din cauza încălzirii globale.

Încălzirea globală topeşte gheţarii de şase ori mai repede decât se întâmpla în 1980. Ritmul e alarmant mai ales în Groenlanda şi Antarctica, iar asta duce inevitabil la creşterea nivelului mărilor şi oceanelor din întreaga lume.

În România, spun cercetătorii de la asociaţia centrului climatic din New Jersey, în pericol se află mai multe zone din Dobrogea, Sfântu Gheorghe, o mică bucată din Sulina şi nordul Deltei.

Staţiunea Mamaia riscă să fie şi ea afectată. Este vorba de porţiunea aflată între Mamaia Sat şi ieşirea din staţiune.

Cum ar arăta un astfel de scenariu apocaliptic, am văzut deja în Veneţia, oraş care s-a confruntat luna trecută cu cele mai grave inundaţii din ultimii 53 de ani. Un dig mobil trebuia deja construit aici, pentru a regla nivelul apelor.

Topirea calotelor glaciare va fi simţită şi pe coasta Atlanticului. Cercetătorii spun că apele vor acoperi oraşe din Franţa, Belgia, Olanda, până în Germania şi Danemarca.

Şi Asia va fi afectată. Peste 20 de milioane de oameni riscă să fie evacuaţi din localităţi din Vietnam, iar centrul economic al ţării ar putea dispărea.

În Thailanda, aproape 10% din populaţie locuieşte în zone care ar putea fi inundate până în 2050.

Iar oraşul Mumbai, din India, situat pe o insulă în apropierea coastei vestice va fi şi el inundat, arată studiile. Peste 18 milioane de oameni trăiesc acum aici.

Deja, la fiecare două secunde, în toată lumea, un om îşi părăseşte locuinţa, din cauza încălzirii globale.

2019 a adus temperaturi record în lume 63 de grade în Kuweit si cel mai cald Octombrie din istorie.

Pentru a căuta soluţii la criza climatică, 50 de lideri de stat şi 29 de mii de delegaţi din 200 de state, inclusiv România, participă de astăzi la summitul climatic de la Madrid, care va dura două săptămâni.

Scandal monstru la uşa bisericii. Un preot a fost dat afară cu jandarmi, bodyguarzi şi executor judecătoresc... E oficial! Românii care promovează doctrine ”antițigăniste” riscă până la zece ani de închisoare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x