Antena Căutare

UPDATE! Haos la recensamant: Purtatorul de cuvant INS, demis. Recenzorii, trimisi dupa CNP

Romanii sunt obligati sa-si declare CNP la recensamant, desi in urma cu numai doua zile reprezentantii Institutului National de Statistica sustineau contrariul. Acum s-au razgandit si cei care refuza sa ofere statului toate datele risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 4.000 de lei.

UPDATE! Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al Institutul National de Statistica a fost demis.

"Purtatorul de cuvant, dupa ce a facut precizari ca nu orice recenzori acorda sanctiuni, ci persoane special nominalizate care constata cuantumul sanctiunii, a mers putin mai departe si si-a exprimat din graba si din pregatire insuficienta un punct de vedere personal ca nedeclararea CNP nu impune sanctiune"

Recenzorii vor fi trimisi inapoi pe teren pentru a colecta CNP-ul persoanelor care au refuzat sa-l dea. Scandalul a izbucnit dupa ce purtatorul de cuvant al INS a declarat ca romanii NU sunt obligati sa-si divulge CNP-ul recenzorilor.


Conform legii, sustine INS, CNP-ul este o informatie obligatorie in programul de inregistrare. Amenda pentru refuzul de a declara CNP-ul este de la 1.500 lei la 4.500 lei.

Precizarile INS vin dupa ce, sambata, purtatorul de cuvant al institutiei sublinia ca nimeni nu este obligat sa-si spuna CNP-ul la recensamant.

Motivul acestor noi precizari este ca "in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect", mai spune INS.

foto: guraialomitei.com

Primarul Brasovului, George Scripcaru, audiat la DNA... Peste 330.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Dimitrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x