Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, este considerată în popor „Paștele verii”. Fiind zi importantă pentru credincioși, mare parte dintre aceștia participă la Vecernia Adormirii Maicii Domnului.
Credincioșii care participa la Slujba Vecerniei Adormirii Maicii Domnului retrăiesc parcă o nouă Sâmbătă Mare din Săptămâna Patimilor. În biserica se cânta imne precum Prohodul și Binecuvântările Maicii Domnului, iar Epitaful Maicii Domnului este purtat în procesiune împrejurul locașului de cult.
Adormirea Maicii Domnului și bucuria pascală
Praznicul Adormirii Maicii Domnului sau "Paștele verii", adeverește și întărește credință noastră în învierea cea de obște. Învierea și Înălțarea Maicii Domnului la cer nu trebuie privite că niște privilegii ale ei personale, deoarece, spre deosebire de Mântuitorul, nu a înviat prin propria să putere, ci ea a fost dusă în Împărăția Cerurilor de către îngeri. Mormântul și moartea nu au putut-o ține pe Maică Vieții, căci nu putea suferi stricăciunea cea care L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu.
Adormirea Maicii Domnului, deși este învăluită în tristețe, ne face părtași mai ales bucuriei pascale, deoarece noi marturism că Născătoarea de Dumnezeu se află acum în stare de înviere.
Găsiți AICI Vecernia Adormirii Maicii Domnului.
Sursă: liturgica.ro și crestinortodox.ro
Sursă foto: Ortodoxia Tinerilor
Adormirea Maicii Domnului. Mormântul de la Ierusalim al Fecioarei Maria
Sfânta Marie Mare. Legenda Adormirii Maicii Domnului
Adormirea Maicii Domnului, 15 august. Se urează sau nu „La mulți ani” în această zi?
Vești proaste de la meteorologi! A fost emis COD GALBEN de PLOI TORENȚIALE! Care sunt zonele vizate... Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Hram și pelerinaj la Mănăstirea Rohia...