Persoanele care vor să obțină dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice trebuie să susțină examenul pentru obținerea permisului auto. Acesta constă într-o probă teoretică și una practică.
„Dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație”, prevede Codul rutier. Totuși, înainte de susținerea examenului auto, candidații trebuie să treacă de evaluarea psihologică și cea medicală și să urmezecursuri de pregătire teoretică și practică.
Dacă treci de proba teoretică, poți da proba practică de mai multe ori
Aceste schimbări sunt importante pentru tinerii români
Persoanele declarate admise la proba teoretică a examenului auto pot să susțină proba practică de mai multe ori, în situația în care o pică, începând din octombrie 2015, potrivit Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015. În acest sens, candidații trebuie să plătească taxa de examinare și să facă minimum șase ore suplimentare de pregătire practică.
Înainte de această schimbare, candidații care erau respinși la proba practică erau nevoiți să dea încă o dată proba teoretică, potrivit rnl.ro.
Concret, din toamna anului trecut, admiterea la proba teoretică permite candidaților să treacă de proba practică, chiar și din mai multe încercări, într-un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică și practică.
Cei care nu se prezintă la proba practică au la dispoziție un an de zile de la absolvirea cursului de pregătire teoretică și practică pentru a cere programarea pentru o nouă probă.
ANAF a fost amendată! Motivul pentru care a plătit o sumă uriașă!... Calendaristic, vine vara! Dar meteorologii au publicat prognoza: ce se întâmplă cu vremea în perioada 25 mai - 5 iunie...