Antena Căutare

Vestea care ne sperie. Un cutremur de pământ ar putea avea loc în perioada următoare!

Un cutremur puternic poate avea loc cu precădere în timpul mareelor neobișnuit de mari, care au loc în special în nopțile cu lună plină sau cu lună nouă

Un cutremur puternic poate avea loc cu precădere în timpul mareelor neobișnuit de mari, care au loc în special în nopțile cu lună plină sau cu lună nouă, conform unui studiu recent, realizat în SUA.

Fluxul, care are loc de două ori pe zi, este cauzat de forța gravitațională a lunii. Cu toate acestea, de două ori pe lună, pe timp de lună plină și de lună nouă, fluxul este mai mare decât de obicei, deoarece luna, pământul și soarele sunt aliniate.

Un cutremur puternic poate fi provocat, astfel, de greutatea suplimentară de apă, care apasă în direcția faliilor scoarței terestre. Deși teoria este mai veche, acesta este primul studiu care pare să demonstreze o legătură directă între maree și producerea cutremurelor, conform usatoday.com, citați de Libertatea.

ALERTĂ METEO de ultimă oră. Cod galben de furtuni, grindină și vijelii periculoase. Care sunt zonele afectate... Startup-ul românesc Retargeting.Biz cucerește blocul est-european prin integrările cu Seliton, Shoper și Shopmania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x