Antena Căutare

Vezi cele mai poluate zone din Bucuresti!

Capitala Romaniei se situeaza pe primul loc in topul celor mai poluate orase din Europa. Principala sursa de poluare este traficul rutier. Situatia ar putea fi rezolvata daca ar fi redus numarul masinilor cu un singur ocupant de pe sosele. Acesta este rezultatul unui studiu al Uniunii Europene. O organizatie bucuresteana a vrut sa verifice veridicitatea datelor, asa ca a facut propriile teste in cele mai aglomerate intersectii din Bucuresti.


O demonstreaza studiul realizat la orele de varf in intersectiile de la Arcul de Triumf, Obor, Berceni si Razoare. Din totalul automobilelor care trec zilnic prin aceste zone peste 58 % reprezinta autoturisme utilizate de catre o singura persoana.

Pe primul loc in topul masinilor cu un singur pasager cu 70 de procente se situeaza conductorii auto din Berceni. In timp ce soferii din zona Obor sunt mai prietenosi cu mediul. Doar 48 % dintre ei conduc singuri.

La fel se intampla si in Nordul Capitalei. Daca locuitorii din Bucuresti ar invata sa imparta masina in drumul spre munca ar duce la o reducere a traficului cu aproximativ 30%, ceea ce ar insemna o diminuare a nivelului poluarii cu aproximativ 21%.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

Artistii il plang pe Fanus Neagu: "A fost un vulcan. Si-a trait viata cu pofta"... 40 de persoane retinute in dosarul de contrabanda din Portul Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x