Antena Căutare

Vom avea sau nu taxe noi peste noapte? Nicolae Ciucă face clarificări importante: "Nu va fi modificat sistemul de impozitare"

S-a discutat în spațiul public tot mai mult despre introducerea impozitului progresiv, lucru care ar fi dus la modificarea sistemului de impozitare, ceea ce înseamnă taxe noi. Ei bine, Nicolae Ciucă, premierul României nu a întârziat cu răspunsul și a adus clarificări în acest context de criză prin care trece țara noastră din cauza inflației care a depășit un procent record.

fotografie cu nicolae ciuca la costum alabstru vorbind despre taxe
S-a discutat în spațiul public tot mai mult despre introducerea impozitului progresiv, lucru care ar fi dus la modificarea sistemului de impozitare, ceea ce înseamnă taxe noi. Ei bine, Nicolae Ciucă, premierul României nu a întârziat cu răspunsul și a adus clarificări în acest context de criză prin care trece țara noastră din cauza inflației care a depășit un procent record. | Hepta

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații cu privirea la introducerea impozitului progresiv. Premierul României a fost ferm spunând că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi.

Şeful Executivului a anunţat că ieri după amiază s-a stabilit, în cadrul coaliţiei, ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se facă o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ, prin care vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal. Termenul pentru această analiză este de două săptămâni.

Premierul Ciucă face clarificări: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi

”În discuțiile pe care le-am avut în cadrul coaliției, ieri după amiază am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ”, a spus premierul.

Citește și: Alexandru Rafila a dezvăluit ce se va întâmpla în cazului unui nou val de COVID-19: „Eu am evitat să fiu tranșant”

El a precizat că vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal.

”Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunț se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize, potrivit news.ro.

”Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de business”.

Citește și: De ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv. Ce l-a adus pe primarul sectorului 5 în spatele gratiilor

Nicolae Ciucă a spus că va discuta despre aceste lucruri când se va finaliza analiza la nivelul specialiștilor şi a precizat că termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, şi apoi urmează dezbaterile.

Evaluare Națională la finalul clasei a IV-a. Subiectele la Limba Română. Ce au avut de rezolvat elevii... Vladimir Putin ar fi tratat cu sânge de căprioară și ar fi însoţit de neurochirurgi la fiecare pas. Moscova ar vrea să ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x