Antena Căutare

Bacila a fost operat cu succes

Medicii de la Elias anunta ca operatia lui Bacila a fost un succes. Poate reveni pe teren in martie.

UPDATE //

UPDATE 14:15 // Echipa medicala de la Elias care l-a operat pe Cosmin Bacila a anuntat ca operatia s-a incheiat cu succes si ca in doua zile fotbalistul va incepe recuperarea. Un verdict preliminar vorbeste despre o pauza intre trei si sase luni, in functie de cum va reactiona corpul pacientului. In mod normal, cel mai tarziu in martie fotbalistul Pandurilor ar putea reveni pe teren.

UPDATE 13:40 // Bacila inca se afla pe masa de operatie. Conform surselor medicale de la Spitalul Elias, interventia chirurgicala a inceput abia la ora 12:00. "Imbucurator e faptul ca nu i-au fost afectate ligamentele la genunchi si la glezna", a afirmat pentru GSP.ro Dinu Todoran, fost coleg cu Bacila, nasul sau de cununie.

UPDATE // Daca nu apar complicatii, o astfel de operatie la dubla fractura, de tibie si peroneu, dureaza in jur de doua ore.

UPDATE // Cosmin Bacila a intrat in operatie la ora 11:00. Echipa medicala va fi condusa de conferentiar doctor Horia Orban, seful Sectie de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, revine de urgenta din concediul in care se afla in Grecia.

In aceasta dimineata, Cosmin a avut parte de o mare surpriza: a fost incurajat de Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. In salonul de la Elias, fotbalistul este coleg cu socrul lui Vasilescu, internat la venerabila varsta de 102 ani dupa o fractura de sold suferita in casa.

Mijlocasul Pandurilor inca mai purta o parte a echipamentului din jocul cu Steaua, in care Gardos i-a provocat o dubla fractura, de tibie si peroneu. "A intrat la rupere, dar l-am iertat!", a spus Bacila

Dupa o noapte de cosmar, cu dureri groaznice, Cosmin Bacila si-a mai revenit ieri. Din cand in cand reusea chiar sa zambeasca, avandu-i alaturi pe sotia sa, Cristina, pe Tania, nasa, sotia fotbalistului Dinu Todoran, pe presedintele de la Pandurii, Eugen Pirvulescu. Trecusera aproape 20 de ore de la clipa fatala in care stelistul Florin Gardos i-a provocat o dubla fractura, de tibie si peroneu, la piciorul stang pe finalul partidei Pandurii-Steaua.

In salonul 1 al sectiei Ortopedie de la Spitalul Elias, jucatorul de 27 de ani vorbeste despre ghinionul care l-a lovit. Fara resentimente, fara patima. N-a apucat sa-si schimbe decat tricoul. Sortul, care poarta inca urmele din iarba durerii, nu l-a schimbat. "Mi-e teama sa nu ma misc prea tare si sa provoc inca o deplasare a oaselor rupte. Oricum, inainte de operatie o sa mi-l taie. Nu-l pastrez, o sa-l arunc, sa nu-mi mai aduca aminte si el de ce am patit", spune mijlocasul gorjenilor.

Noapte de groaza

Abia ieri, la ora 14:00, a reusit sa adoarma. "N-am putut sa inchid un ochi toata noaptea din cauza durerilor. Piciorul e prins doar intr-o atela si cand ma misc ma doare ingrozitor. Calmantele nu aveau nici un efect. Ii sunam pe toti, sa le spun sa ma operez cat mai repede. Nu credeam ca o sa rezist. A fost cea mai groaznica noapte din viata mea! Acum e mai bine, nu mai am dureri. Abia astept sa ma operez, sa plec de aici si sa incep recuperarea". Cristina, sotia lui, il tine de mana. A trait si ea clipe de groaza: "Acum speram ca operatia sa iasa bine si el sa-si revina cat mai repede".

"In primul moment am simtit o arsura puternica. Apoi am dat sa ma ridic si am vazut cum se balanganea piciorul. Nu pot sa cred ca mi s-a intamplat mie asta! Pana acum n-am avut nici o accidentare grava"

Vizitat de Gardos

Ieri dimineata, Cosmin a fost vizitat de Florin Gardos si de managerul Stelei, Mihai Stoica. "Recunosc, dupa accidentare si toata noaptea care a urmat, l-am injurat, i-am zis de toate lui Gardos. Dar imi dau seama ca n-a vrut sa-mi faca asa ceva. A intrat la rupere, cum spunem noi, dar in sensul sa ma opreasca, nu sa-mi rupa piciorul. Se vedea ca-i pare rau. I-am spus ca-l iert, sa-si vada linistit de treaba, ca nu-i reprosez nimic. Se vedea ca se simtea si el mai usurat ca l-am iertat", povesteste Bacila.

"Nu ma las. O sa joc fotbal la Pandurii pana la 34 de ani, ca la 35 devii penibil. Si cand voi mai fi pe teren impotriva Stelei, a lui Gardos, o s-o fac ca si pana acum. Nu ma gandesc la nici o razbunare"


"Accidentarea lui Cosmin m-a facut sa retraiesc ce-am patit eu in '93, cand mi s-a intamplat la fel. Am fost la el, l-am imbarbatat. Trebuie sa aiba incredere si ambitie si sunt sigur ca va fi bine"
Emil Sandoi, antrenor "nationala" U 21

La un "macao" cu sotia si cu nasa

A adormit pentru prima data de la accidentare abia ieri, in jurul orei 14:00. Numai pentru 10 minute. "N-am stare, abia astept sa ma operez". Ca sa-i treaca timpul mai usor, a cumparat un set de carti de joc si a inceput sa joace cu sotia si cu nasa sa un "macao". A si castigat primul joc. Zambeste. "Vedeti, o sa-mi revin!", parca spune, chiar daca, din cand in cand, flashuri de durere il fac sa ofteze. Cosmin vede picatura buna din paharul plin cu fiere: "Pot sa zic ca am avut si ceva noroc. E o dubla fractura curata, nu s-au desprins aschii din oase, nu mi-a fost afectat muschiul. Mai important e ca m-a prins cu piciorul in aer si nu am patit nimic la ligamentele incrucisate sau la cele colaterale".

Pandurii i-a prelungit contractul

Cosmin Bacila mai avea contract cu Pandurii Tg. Jiu pana in vara lui 2012. Este insa foarte posibil ca, dupa accidentarea suferita, mijlocasul sa nu mai poata reveni pe teren decat la inceputul sezonului viitor. A fost si motivul pentru care conducatorii de la Pandurii i-au prelungit deja contractul astfel incat Cosmin sa nu aiba nici o grija si sa se poata recupera in liniste.

foto: gsp

sursa: gsp.ro

Deac anunta revirimentul Rapidului: "O sa vedeti alt joc odata cu revenirea pe Giulesti"... Goga la Steaua de saptamana viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x