Antena Căutare

Cum arăta Cătălin Preda când era în juriul „Splash! Vedete la apă”. Sportivul este noul vicecampion mondial la sărituri în apă

Numele său este acum pe buzele tuturor, dar nu mulți și-l amintesc pe Cătălin Preda în ipostaza de jurat la Splash! Vedete la apă. Cum arăta în urmă cu 9 ani, la debutul în TV, noul vicecampion la sărituri de la mare înălțime.

imaigni cu Cătălin Preda la proba de sarituri de la mare inaltime la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka 2023 Galerie
Cum arăta Cătălin Preda când era în juriul „Splash! Vedete la apă”. Sportivul este noul vicecampion mondial la sărituri în apă | Profimedia

Cătălin Preda a făcut spectacol la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka 2023, unde a obținut medalia de argint la sărituri în apă de la mare înălţime. Sportivul în vârstă de 31 de ani se laudă cu un palmares remarcabil, însă titlul de vicecampion mondial îi încununează efortul de o viață.

Românul a atras atenția presei datorită rezultatului obținut în finala de la concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m), însă nu este străin de aparițiile televizate. Nu mulți știu că, în trecut, el a făcut parte din show-ul de divertisment, Splah! Vedete la apă.

Cum arăta noul vicecampion la sărituri în apă, Cătălin Preda, pe vremea când era jurat la „Splash! Vedete la apă”, de la Antena 1

Acum numele lui este pe buzele tuturor, însă în urmă cu 9 ani, el își făcea debutul în TV la Antena 1. Din 2014, timp de 3 sezoane acesta a jurizat, la sânge, săriturile concurenților. Deși la acel moment avea doar 23 de ani, noul vicecampion mondial la sărituri de mare înălțime era cunoscut pentru performanțele sale, ceea ce îl făcea cel mai de temut jurat.

În cadrul reality show-ului, vedetele care concurează își demonstrează abilitățile în ceea ce privește săriturile în apă și încearcă să-și învingă temerile. După fiecare moment, sărturile sunt comentate și jurizate în funcție de mai multe criterii, iar cei care s-au descurcat cel mai bine ajung în finala săptămânii.

„Toată lumea are aici o energie bună și de asta se vor convinge și telespectatorii. În concurs, voi puncta partea tehnică, dar voi ține cont și de atitudinea, energia, sportivitatea fiecăruia, în concurs”, spunea Cătălin Preda la acel moment, când era proaspăt întors de la studii din Marea Britanie.

Citește și: VIDEO | David Popovici, locul 6 în finala probei de 100 de metri liber de la CM de la Fukuoka. Vezi cursa

Cine este Cătălin Preda, noul vicecampion la sărituri de la mare înălțime la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka 2023

Cătălin Preda a cucerit medalia de argint la sărituri de la mare înălțime, în cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Fukuoka. El a fost depășit doar de un alt român, Constantin Popovici. Săriturile spectaculoase au fost transmite live și în exclusivitate pe AntenaPLAY.

Cu toate acestea, proaspătul vicecampion mondial are o poveste interesantă de viață și spune că dragostea lui pentru sărituri a venit treptat, dar a început încă din copilărie.

Părinții săi au fost cei care l-au înscris la o școală cu profil sportiv și ulterior, la îndrumarea antrenorului său care i-a văzut potențialul, a ajuns la București. Ulterior, el și-a petrecut 3 ani departe de familie, la un club din Băcău și a revenit în Capitală pentru liceu.

Citește și: Vezi live și exclusiv cursa de 50 m spate a lui Andrei Anghel. Proba e în AntenaPLAY

După 12 ani de sport, Cătălin Preda s-a reprofilat și a plecat să studieze în afara țării un domeniul total diferit, și anume jurnalism. Cu toate acestea, dragostea pentru apă și pasiunea pentru sărituri l-au atras înapoi la bazin. Astfel, acesta a găsit o ofertă prin care putea să ofere spectacole de sărituri de la mare înălțime pe vase de croazieră.

„Anii petrecuți acolo mi-au permis să-mi dezvolt un program tehnic care mi-a adus la Red Bull Cliff Diving. În 2018, am primit wildcard-ul pentru Mostar și am ajuns la primul meu concurs din Seria Mondială”, a dezvăluit el pentru redbull.com.

La debutul în Seria Mondială, sportivul a făcut o săritură nemaiîntâlnită până atunci - Back Quad cu două rotiri. Cu o dificultate de 5,1, el a atins o complexitate pe care nu mulți sportivi au reușit-o în ani de carieră. El a continuat să uimească și alături de campionul mondial din acest an Constantin Popovici, amândoi sunt diveri permanenți în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, din 2022.

Vezi live și exclusiv cursa de 50 m spate a lui Andrei Anghel. Proba e în AntenaPLAY... Andrei Anghel s-a calificat în semnifinale la 50 de m spate. De la ce oră poate fi urmărită proba, exclusiv în AntenaPLA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x