Antena Căutare

Handbal, Liga Campionilor/ Oltchim Rm. Valcea - Buducnost 21-20

Oltchim Rm. Valcea a invins pe Buducnost Podgorica cu scorul de 21-20 (13-12), duminica, in Sala Sporturilor ''Traian'', in primul meci din Grupa principala 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin, cel de debut pentru Anja Andersen pe banca gazdelor.


Anja Andersen aproape a revolutionat in cateva zile stilul de joc al echipei valcene, iar in meciul cu campioana Muntenegrului, Ardean a evoluat in unele momente inter dreapta, Ramona Facau a jucat si extrema stanga, Bese a evoluat ca inter stanga si ca pivot, iar Cristina Neagu a schimbat mai multe posturi la linia de 9 metri etc. Andersen i-a oferit multa libertate turcoaicei Yeliz Özel, care a impresionat prin executiile tehnice. De asemenea, daneza a imprimat echipei un stil agresiv si a schimbat in permanenta echipa.

Meciul, cel mai dificil din grupa pentru campioana Romaniei, a fost unul echilibrat, in prima repriza Oltchim conducand doar in trei randuri la doua goluri, cu 3-1 (min. 8), 11-9 (27) si 12-10 (28). Buducnost a avut o singura data avantaj pe tabela, in min. 24, cu 9-8, dar apoi gazdele au marcat trei goluri consecutive.

Anja Andersen a fost protagonista unei faze inedite in repriza secunda (35), la scorul de 15-14, cand a intrat pe teren fara ca jocul sa fie oprit, dupa ce Yeliz Özel a fost lovita la fata. Oltchim a primit eliminare de banca la aceasta faza.

Repriza secunda a fost una slaba pentru Oltchim, care s-a blocat la un moment dat si, daca pe faza de aparare a evoluat bine, iar Talida Tolnai a tinut poarta inchisa mult timp, pe faza de atac nu a marcat decat de doua ori in 18 minute. Timp de 11 minute nu s-a inscris niciun gol, iar Oltchim nu a marcat timp de 16 minute (33-49). Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare a lumii anul trecut, nu s-a simtit deloc in apele sale, a tras putin la poarta si nu a marcat.

Buducnost a condus cu 17-15 (48) si cu 18-16 (50), dar dar Oltchim a inscris trei goluri la rand si a trecut in avantaj, 19-18 (54). In cele din urma, Oltchim a castigat la limita, iar in meciul urmator va intalni pe Itxako Reyno De Navarra, in data de 12 februarie. In alt meci, RK Krim Mercator Ljubljana a dispus de Itxako, scor 30-26.

Au evoluat echipele:

Oltchim:
Talida Tolnai, Tereza Paslaru - Valentina Ardean (8 goluri), Valeria Bese, Iulia Curea (3), Ramona Farcau (1), Adina Fiera (1), Steluta Luca, Oana Manea (1), Cristina Neagu, Adriana Nechita, Yeliz Özel (5), Anastasia Pidpalova (2). Antrenor: Anja Andersen.

Buducnost:
Sanela Knezovic, Marina Vukcevic - Jovanka Radicevic (1), Katarina Bulatovic (5), Ana Radovic, Bojana Popovic (4), Ana Djokic (3), Marija Jovanovic (5), Milena Knezevic (2), Gabriella Kindl-Kovacs, Andzela Bulatovic, Dragana Pecevska. Antrenor: Dragan Adzic.

sursa:Jurnalul.ro

Galatarasaray - Eskisehirspor 4-2/ Stancu marcheaza din nou... Rusia are din nou o echipa de Formula 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x