Antena Căutare

Marele Premiu al Chinei a fost amânat oficial

FIA şi Formula One Group au anunţat, miercuri, amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, din cauza coronavirusului.

"Ca urmare a îngijorării continue privind sănătatea şi după ce Organziaţia Mondială a Sănătăţii a declarat coronavirusul ca o urgenţă mondială, FIA şi Formula 1 au luat această măsură cu scopul de a asigura sănătatea şi securitatea fanilor şi componenţilor echipelor participante. FIA şi Formula 1 continuă să lucreze strâns cu echipele, cu organizatorul cursei, CAMF, şi cu autorităţile locale pentru a monitoriza evoluţia situaţiei. Toate părţile vor studia poasibilitatea unei date alternative pentru grand prix-ul chinez în cursul acestui an, dacă situaţia se va îmbunătăţi", se arată într-un comunicat comun al FIA şi Formula 1.

Deşi se vorbeşte doar de o amânare, este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca ediţia 2020 a grand prix-ul chinez să fie anulată.

O eventuală dispariţie din calendar a cursei de la Shanghai lasă o lună între Marele Premiu al Vietnamului, aflat la prima ediţie şi programat la 5 aprilie, şi Marele Premiu al Olandei, care revine în Marele Circ, la 3 mai.

Marele Premiu al Chinei este etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China. Numeroase competiţii sportive ce urmau a fi găzduite de statul asiatic au fost anulate sau mutate în alte ţări.

Sursa : news.ro

Fabio şi Paolo Cannavaro vor evolua la meciul de retragere al lui Adrian Mutu... Antrenorul Mihai Teja, suspendat două etape după ce a fost trimis în tribună la meciul cu Dinamo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x