Potrivit The Guardian, anul 2020 ar urma să fie cel mai călduros an de când temperaturile sunt măsurate. Ba mai mult, experții atrag atenția că șansele ca anul 2020 să bată recordul stabilit în urmă cu patru ani sunt foarte mari, mai exact între 50-70 la sută.
De asemenea, oamenii de știință atrag atenția că izolarea la domiciliu impusă de guverne pentru a combate pandemia a curăţat aerul nu este o soluție pentru mediu, ci este nevoie de adoptarea de măsuri concrete, adoptate pe termen lung pentru a combate poluarea.
Recorduri de temperatură au fost înregistrate de la Polul Sud până în Groelanda, fapt ce a surprins mulţi cercetători deoarece 2020 nu este un an în care fenomenul El Nino, care este asociat cu temperaturi mari, se manifestă, potrivit Mediafax.
Administraţia pentru Oceane şi Atmosferă din SUA a calculat că anul 2020 are o şansă de 75% să fie cel mai călduros an din istorie şi are o şansă de 99,9% să fie în cele mai călduroşi cinci ani de la începutul măsurătorilor.
Căldura s-a manifestat potrivit specialiştilor cel mai pronunţat în începutul de an în Europa de Est şi Asia unde în medie s-au înregistrat temperaturi cu 3 grade mai ridicate decât în medie.
Luna ianuarie, cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani
Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunță că tot anul va fi extrem de călduros.
„Este posibil să fie foarte cald. Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM.
România, între temperaturi neobișnuit de ridicate și furtuni violente. Care sunt regiunile în care vremea se schimbă dra... ANM, anunț de ultimă oră! Ploi torențiale, vânt și grindină, în următoarele ore, în România. Când expiră avertizarea de ...