- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ploile abundente au afectat circulaţia rutieră pe mai multe artere, trei drumuri naţionale fiind, joi seară, afectate de acumulări de apă pe carosabil sau aluviuni. Două sunt în judeţul Bacău şi unul în judeţul Vrancea, echipajele de intervenţie lucrând pentru eliberarea lor.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă au fost afectate mai multe artere ale ţării, iar în prezent trei drumuri naţionale au mai rămas cu circulaţia îngreunată din cauza apei acumulate pe suprafaţa carosabilă.
Două drumuri sunt în judeţul Bacău şi unul în judeţul Vrancea.
Astfel, sunt afectate DN 11, între kilometrii 96 şi 106, pe raza localităţii Oituz , DN 12 B, kilometrul 10+500 de metri, la intrarea în localitatea Slănic Moldova dinspre Târgu Ocna şi DN 2N, la kilometrul 53, în localitatea Jitia.
”Circulaţia rutieră pe aceste drumuri nu este oprită total, însă se desfăşoară cu dificultate până la degajarea tronsoanelor afectate”, anunţă Infotrafic.
Joi, până la ora 23.00, se află sub cod galben de ploi Capitala şi 17 judeţe: Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.
Bucureşti şi judeţul Ilfov: Curţi, case şi gospodării inundate, dar şi drumuri acoperite de apă, după ploile torenţiale din ultimele ore
Ploile torenţiale au produs efecte, atât în Capitală, cât şi în mai multe localităţi din judeţul Ilfov, pompierii intervenind pentru scoaterea apei din curţi, case şi gospodării, au transmis, joi seară, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În continuare se intervine în mai mulre zone cu motopompe.
Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, aversele din ultimele ore au produs efecte atât în Capitală, cât şi în judeţul Ilfov.
La nivelul Municipiului Bucureşti au fost primite solicitări punctuale pentru extragerea apei acumulate pe carosabil sau în subsoluri pe bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, pe bulevardul Aviatorilor, pe bulevardul Metalurgiei, dar şi pe strada Drumul Pustinicului.
”Majoritatea intervenţiilor pentru extragerea apei s-au desfăşurat în localităţi din judeţul Ilfov: Pantelimon (Exemple: str. Ion Creangă, str. George Călinescu, str. Albatrosului, Şoseaua Viilor – străzi sau curţi/case inundate), Cernica (intrarea Tonciului – stradă şi curte inundată), Bragadiru (str. Soldatului – stradă inundată), Otopeni (DN1- apă acumulată pe carosabil), Ştefăneştii de Jos (str. Mesteacănului- strada inundată)”, anunţă ISU.
În continuare, pompierii acţionează cu motopompe în câteva locaţii din judeţul Ilfov pentru extragerea apei din curţi sau case inundate, de exemplu pe strada George Călinescu din Pantelimon.
Botoşani: Trei maşini parcate au fost avariate de un acoperiş doborât de vânt, iar un adolescent a fost salvat dintr-un autoturism blocat pe o stradă inundată
Trei maşini parcate au fost avariate în Botoşani după ce acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt şi a căzut peste ele, iar un adolescent de 14 ani care a suferit un atac de panică a fost scos de pompieri dintr-o maşină blocată pe o stradă inundată. Aproximativ 50 de apeluri care solicitau ajutor au fost primite de pompieri, joi seară, după ce o furtună s-a abătut asupra judeţului, oamenii semnalând gospodării inundate şi copaci prăbuşiţi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, joi seară, pompierii au primit 48 de apeluri de solicitare pentru îndepărtarea efectelor generate de ploaia torenţială şi de vânt, printre acestea aflându-se gospodării inundate, acoperişuri şi copaci doborâţi.
Apelurile au venit din mai multe localităţi şi din municipiul Botoşani.
Aici un adolescent de 14 ani a suferit un atac de panică după ce maşina în care se afla a rămas blocată în apă pe o stradă din Botoşani, el fiind ajutat de pompieri să iasă de acolo.
De asemenea, vântul a luat acoperişului unei clădiri din Botoşani, iar aceasta a căzut pe trei maşini parcate pe care le-a avariat.
Potrivit ISU Botoşani, pompierii militari şi voluntari intervin în 12 localităţi din judeţ pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente şi vântul puternic (evacuare apă din gospodării, degajarea arbori, acoperişuri).
Până acum s-a răspuns la 36 de solicitări în Suliţa, Botoşani, Baluseni, Roma, Lunca, Braesti, Dorohoi, Mihai Eminescu, Copalau, Candesti, Todireni si Raseuseni.
Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, o echipă mixtă condusă de preşedintele Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenţă, prefectul judeţului, Dan Constantin Slincu, s-a deplasat în teren, în locurile unde au fost solicitate forţele de intervenţie.
"Situatia este sub control. Se intevine cu toate forţele si mijloacele necesare aparâinând structurilor MAI locale pentru restabilirea stării de normalitate. Nu au existat victime şi nici situatii în care să nu se poată ajunge la solicitări", a declarat prefectul Dan Constantin Slincu.
Intervenţiile din judeţ sunt în plină desfăşurare, iar situaţia este în dinamică.