Meteo 16 ianuarie. Cum va fi vremea miercuri în România și ce anunță prognoza meteo a zilei.
Meteo 16 ianuarie. Vremea în România
Potrivit vremea.ro, ninsorile vor continua și în ziua de miercuri pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice ale teritoriului, cu excepția Banatului și al Crisanei, unde precipitațiile vor fi mixte.
Cele mai consistente ninsori sunt semnalate în vestul Carpaților Occidentali și în sudul Maramureșului, unde se va mai depune un strat de zăpada de până la 15-20 de centimetri, în unele zone mai înalte grosimea totală a zăpezii atingând chiar și un metru și jumătate.
Vântul va suflă moderat spre tare în sudul Olteniei și al Transilvaniei și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni.
În ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -3 și 2 grade în Transilvania și Maramureș, 1-6 grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în vestul Banatului), 3-8 grade în Oltenia și -2…3 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.
Meteo 16 ianuarie. Vremea în București
Prognoza meteo la București, din 16 ianuarie, anunță un cer acoperit de nori, pe timpul zilei, iar pe timpul nopții aerul va fi cețos. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 2°C și -6°C. Vântul va sufla cu putere, cu 21 km/h dinspre V, iar la rafală cu 44 km/h. Pe timpul nopții, vântul va sufla cu 34 km/h la rafală.
Meteo 16 ianuarie. Vremea la munte
La munte va continuă să ningă pe timpul zilei, iar pe timpul nopții se va instala ceața densă. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 0°C și -5°C. Vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpada, în rafale de 49 km/h pe timpul zilei și în rafale de 32 km/h pe timpul nopții.
Cantitatea de precipitații va fi de 2 L/m². Joi, ninsorile se retrag în cea mai mare parte a țării.
La munte e risc de avalanșă
ANM a emis buletinul nivometeorologi valabil până miercuri, ora 20.00. În masivul Făgăraș e risc de avalanșă.
Evoluţia vremii în intervalul 15.01.2019 ora 20 – 16.01.2019 ora 20: Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge în toate masivele montane. Izolat în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor se pot depăși 20 l/mp.
Stratul de zăpadă va crește în toate masivele, cu cele mai consistente depuneri în Occidentali, vestul Meridionalilor și nordul Orientalilor. Din punct de vedere termic, vremea se va încălzi față de intervalul precedent.
Vântul va continua să sufle în general moderat din sector nord-vestic, cu intensificări în zona înaltă ce vor depăși 100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local se va semnala ceață asociată și cu depuneri de chiciură. Peste 1800 m: temperaturi minime: -19 la -13 gr.C; temperaturi maxime: -9 la -6 gr.C Sub 1800 m: temperaturi minime: -13 la -8 gr.C; temperaturi maxime: -6 la -1 gr.C
Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivul Făgăraș: risc mare de avalanșă
La altitudini mai mari de 1800 m, ninsorile din ultimele 24 ore au depus pe alocuri mai mult de 20 cm de zăpadă proaspătă, astfel că stratul instabil de la suprafață depășește în general 50 cm. Acest strat este instabil, cu rezistență scăzută și cu o slabă coeziune între cristale. În interior se regăsesc structurile de plăci de vânt formate în ultimele săptămăni în special pe creste.
Vremea 15 ianuarie-11 februarie. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă... Ciclon în România! Vremea se schimbă radical în următoarele ore...