- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conform ANM, miercuri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii noiembrie, deşi temperaturile vor scadea uşor de ziua precedentă în vest şi în nord-vest; maximele se vor încadra între 15 și 16 grade în Crişana şi în Maramureş 25 și 26 de grade în sudul Munteniei, iar minimele vor fi în general între 6 şi 14 grade. Ploile se va extinde treptat, începând din a doua parte a zilei şi vor cuprinde vestul şi nordul Olteniei, Banatul, Crişana, Maramureşul, mare parte a Transilvaniei şi nordul Moldovei.
Chiar dacă joi temperaturile scad uşor în sud, în centru şi în est, maximele vor fi mai mari decât cele specifice perioadei în toate zonele.
Cerul va fi mai mult noros şi vor fi ploi, în general, moderate cantitativ în sud-vest, centru şi nord-est, iar în regiunile vestice local va ploua slab.
Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei și 22/23 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Şi în weekend, vremea rămâne caldă, însă ploile vor cuprinde toate regiunile.
Noiembrie, temperaturi peste normal Meteorologii spun că vremea îşi va urma cursul firesc, temperaturile revenind, treptat, la normalul perioadei. Temperaturile nu vor scădea, însă, dramatic, în perioada următoare.
"Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi uşor peste normal şi chiar primele zile ale lunii decembrie să arate aşa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca şi în anii trecuţi, din ianuarie încolo", a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea "Săptămâna de vreme", Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.
"Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influenţa Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei.
Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România", a explicat Florinela Georgescu. Pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie, temperaturile vor atinge normalul perioadei.
"Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem şi temperaturi negative, în luna decembrie să apară şi temperaturi sub -10 grade, apar şi primele episoare de ger, şi categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare", a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.