Antena Căutare

Ce lecții a învățat Ruxandra Luca de la cei trei copii ai ei și cu ce sfaturi utile vine

Ruxandra Luca vine la Neata cu Răzvan si Dani cu noi sfaturi despre parenting dar dezvălui și care sunt câteva dintre lecțiile importante pe care le-a învățat ea de la cei trei copii ai săi.

ruxandra luca in platoul neata Galerie
Ruxandra Luca vine cu sfaturi utile pentru relația dintre părinți și copii | Antena 1

De 1 iunie, Orange susține activitățile dintre părinți și copii, jocurile împreună, în mediul offline iar Ruxandra Luca vine cu povești și lecții care întăresc ideea de apropiere, prin jocuri, cu copiii.

Trăind în momente ale tehnologiei total diferite față de cele de azi, Ruxandra Luca face comparații între copilăriile adulților de azi și cele ale generației de azi.

Ruxandra Luca, despre ceea ce ne spun copiii: "Micuții noștri ne spun atâtea lecții, doar să avem noi urechi să le ascultăm"

Copiii vor să fie auziți, văzuți, ascultați iar ei, fără să știe, au capacitatea de a vedea lucrurile foarte clar, mult mai clar decât noi.

În primul rând, eu am învățat de la copiii mei că pot. Pot mai mult decât cred că pot, chiar și fizic.

Citește și:Super Neatza, 3 mai 2022. Cum reacționăm când copiii au un comportament nepotrivit

Chiar dacă nu ne gândim la lucrurile acestea, noi le facem, brațele noastre îi cară pe copiii noștri, corpul nostru le dă viață și îi hrănește, iar apoi, atunci când credem că nu mai putem, vine o forță mai puternică și ne arată că putem, spune Ruxandra în cadrul emisiunii Neața cu Răzvan și Dani.

Totodată, aceasta susține că tot micuții ne învață în fiecare clipă ceva nou chiar din simpla interacțiune, prin joacă și prin jocuri, fie că sunt ele online sau offline.

Citește și:Super Neatza, 26 aprilie 2022. Ce faci cu viață profesională după ce devii mamă. Sfaturi de la Ruxandra Luca

Ruxandra precizează că sunt extrem de importante activitățile fizice făcute împreună cu copiii. Acestea ajută să-i cunoști mai bine observându-le reacțiile și, la rândul nostru, observând cum reacționăm noi înșine la reacțiile lor.

Spre exemplu, știi cum sunt cei mici, mai aleargă, mai trântesc câte ceva, mai sparg din greșeală ceva. Acele momente sunt tensionate și este foarte important să reacționezi calm. Ceva ce am învățat de la băiatul mei cel mare a fost fix într-un moment ca acesta, povestește Ruxandra.

După ce unul dintre micuții mei a spart ceva, cel mare m-a văzut tensionată și mi-a zis "Calmează-te, am să te ajut eu să strângi totul".

"Nu te supăra, e doar un copil," a mai povestit Ruxandra Luca, precizând aici faptul că, în anumite momente, copiii noștri pot deveni acel moment de luciditate de care avem nevoie într-o situație care pare limită.

De 1 iunie, Orange încurajează interacțiunea în offline, jocurile și activitățile în aer liber pentru o mai bună comunicare cu copiii noștri.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x