Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Au fost descoperite cele mai căutate imagini din istoria filmului: Marilyn Monroe, goală, în fața unui imens de la Hollywood. ”Să mori e la fel de natural ca și să trăiești!”

În 1961, Marilyn Monroe, Clark Gable și Montgomery Clift turnează ”The Misfits”, ultima peliculă a primilor doi, cu filmări în deșertul Nevada, la peste 42 de grade. La un moment dat, superba MM, la 35 de ani, rămâne complet goală în fața eroului din ”Pe aripile vântului”, scenă considerată a fi prima cu adevărat ”sexy” din istoria Hollywoodului, despre care se credea că este pierdută. Charles Castillo, un biograf al vieții ei, a anunțat că a găsit respectivele imagini!

În 1961, Marilyn Monroe, Clark Gable și Montgomery Clift turnează ”The Misfits”, ultima peliculă a primilor doi, cu filmări în deșertul Nevada, la peste 42 de grade. La un moment dat, superba MM, la 35 de ani, rămâne complet goală în fața eroului din ”Pe aripile vântului”, scenă considerată a fi prima cu adevărat ”sexy” din istoria Hollywoodului, despre care se credea că este pierdută. Charles Castillo, un biograf al vieții ei, a anunțat că a găsit respectivele imagini!

Scena era considerată pierdută. Tăiată la montaj, aruncată într-o cutie oarecare și, de aici, direct la gunoi. Dar minunile există și unele dintre cele mai importante imagini din istoria Hollywoodului au fost găsite într-un colț al unei camere abandonate, la 57 de ani după ce au fost turnate! Nu era numai o legendă: în 1960, Marilyn Monroe joacă în ”The Misfits” (tradus ca ”Inadaptații”, oamenii care nu-și găsesc locul), filmul lui John Huston, lansat pe piață în 1961, ultimele secvențe cu faimoasa actriță înainte de moartea acesteia, la 5 august 1962. MM se dezbracă, complet, în fața unui alt monument din ”Cetatea Filmului”. Existau fotografii, în care Monroe apare ”acoperită” doar de o pătură, martorii spuneau că aceasta căzuse, la un moment dat, dar timpul trecuse și nimeni nu văzuse imaginile video!

Gable, cunoscut ca ”Regele Hollywoodului”, a primit un premiu ”Oscar” și a mai fost nominalizat de două ori

Acum câteva zile, scriitorul Charles Castillo, autorul cărții ”Marilyn Monroe: Viața privată a unei figuri publice”, a aruncat bomba, descoperind ceea ce regizorul John Houston considerase că nu este necesar a arăta. El a stat de vorbă cu Curtice Taylor, fiul lui Frank, producătorul ”The Misfits”, decedat în 1999, care i-a spus că tatăl său avea o cameră în care păstra zeci de bucăți din filmele pe care le produsese, scoase la montaj. De aproape 20 de ani, nimeni nu intrase acolo! ”Tata a considerat, probabil, că acele imagini sunt importante, dar, după moartea sa, nimeni nu a mai pășit în acea încăpere”, a sunat declarația lui Taylor Jr. Castillo, care a făcut această investigație înainte de lansarea cărții sale, a adăugat că Taylor nu s-a decis încă ce va face cu respectivele imagini, primele cadre sexy cu un adevărat star de la Hollywood.

Scene trase la 42 de grade, cu actori drogați și regizor beat mangă!

”The Misfits” este un western special, pentru că reprezintă ultimul film a doi dintre protagoniști; Monroe și Clark Gable, acesta din urmă decedând la doar 10 zile după ce ultimul tur de manivelă fusese dat, de un infarct miocardic. Cadrele fuseseră trase în deșertul Nevada, la 42 de grade Celsius, în condiții excepționale. Vedeta din faimosul ”Pe aripile vântului”, Clark Gable, avea 59 de ani. Era suferind, fumând patru pachete de țigări pe zi în ultimii 30 de ani. Monroe tocmai se despărțise de soțul său, dramaturgul Arthur Miller, intrase în depresie, trecuse pe alcool și pe medicamente. De altfel, filmările aveau să fie întrerupte două săptămâni, vreme în care vedeta fusese internată la o clinică de dezalcoolizare...Huston, regizorul, era beat non-stop, fiind dese momentele în care era suprins dormind pe scaunul său, exact în mijlocul scenelor ce se filmau! Montgomery Clift exagera cu medicamentele, pentru a calma durerile date de un accident de trafic, ce-i distrusese chipul...

Montgomery Clift, Marilyn Monroe și Clark Gable (rândul de jos, de la stânga la dreapta), ”monștri sacri” din ”Cetatea Filmului”. În imagine mai apar Arthur Miller și John Huston

Cei de la Agenția ”Magnum” știuseră că va fi o capodoperă. Trimiseseră pe platourile de filmare nouă (!!!) fotografi, printre care faimosul Henri Cartier Bresson, Elliot Erwitt, Dennis Stock sau Inge Morath, care se va căsători cu Arthur Miller, pentru a obține 200 de cadre faimoase...

Gable a văzut un prim montaj înainte de a muri. A apucat să spună că este cel mai bun film al său. După plecarea sa, Huston, Miller și Taylor au făcut tot posibilul să lanseze pelicula înainte de 1 februarie 1961, când Clark ar fi împlinit 60 de ani, dar nu au reușit...Monroe s-a stins pe 5 august 1962. A primit, pentru rolul din ”The Misfits”, trofeul ”Golden Globe”, cu cinci luni înainte de deces. Montgomery Clift s-a dus în 1966.

Cât despre imaginile ce arată...cuvertura căzând, toată lumea așteaptă să le vadă. Este momentul în care Gable îi spune lui Marilyn Monroe. ”Iubire, toți plecăm la un moment dat, cu dreptate sau fără ea. Să mori este la fel de natural ca și să trăiești. Omul care are teamă de moarte, are teamă și de viață”...

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro