Live acumChefi la cuţite
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Culisele poveștii de iubire dintre Grace Kelly și Prințul Rainier! Mariajul ar fi avut loc după ce familia actriței a plătit o dotă de DOUĂ MILIOANE de DOLARI

Înainte să devină prințesă, Grace Kelly a fost, fără îndoială, o actriță apreciată și îndrăgită de o mulțime de oameni. S-a făcut remarcată prin eleganța și grația de care a dat dovadă și, mai mult de atât, a știut ce a vrut de la viață și a luptat pentru a-și construi o carieră solidă în teatru.

Grace Kelly a urcat pe scenă la vârsta de 20 de ani, iar după apariția în producții teatrale, ea a fost cooptată în filme. Rolul interpretat în ”Mogambo” a ajutat-o, fără doar și poate, să devină un star de cinema, iar patru ani mai târziu a fost premiată cu un Glob de Aur și o nominalizare la Premiul Oscar. A reușit să joace roluri principale în cinci filme, între care ”The Country Girl”, care i-a adus un Oscar pentru cea mai bună actriță, însă la scurt timp a renunțat la cariera înfloritoare. Totul din dragoste, pentru Prințul Rainier. Astfel, la vârsta de 26 de ani, Grace Kelly a devenit Prințesa de Monacco.

Cum a început povestea de dragoste dintre Grace Kelly și Prințul Rainier al III-lea

Actrița Grace Kelly s-a bucurat de o carieră scurtă, dar intensă, ce i-a adus multe satisfacții. În doar trei ani, ea a făcut trei filme de senzație, însă viața a avut alte planuri cu ea. În 1955, pe când a fost invitată să participe la Festivalul de Film de la Cannes, fiind membră a Delegației Statelor Unite ale Americii, ea a luat parte la o ședință foto, în Palatul Principatului Monaco. Acolo l-a întâlnit pe Prințul Rainier. S-au îndrăgostit, după cum au spus, de-a lungul timpului, unele voci, în timp ce altele au afirmat că Rainier era disperat să-și găsească o nevastă, întrucât trebuia să ”producă” urgent un moștenir pentru tronul monegasc.

Căsătoria dintre Grace Kelly și Prințul Rainier, posibilă după ce familia ei a plătit DOUĂ MILIOANE DE DOLARI

Chiar dacă nu-i curgea sânge albastru prin vene, pentru Grace Kelly nu era imposibil să fie prințesă. Era frumoasă, impresiona prin grație și eleganță, avea maniere sofisticate și era școlită. Mai mult de atât, un lucru deosebit de important pentru familia Prințului Rainier era ca femeia care urma să devină soția acestuia să fie catolică. Grace Kelly îndeplinea și acest criteriu. Singurul lucru pe care trebuia să-l mai îndeplinească avea legătură cu banii. Mai exact, membrii familiei regale au solicitat o avere. Astfel, familia actriței a scos din buzunare nu mai puțin de două milioane de dolari pentru ca mariajul să aibă loc. Acest lucru, însă, n-a fost o problemă pentru tatăl lui Grace Kelly, care era un milionar.

Mai exact, tatăl actriței, John B. Kelly, un american de origine irlandeză, a câștigat trei medalii olimpice de aur pentru canotaj și a deținut o companie de succes de cărămidă, bine cunoscută pe Coasta de Est. Mai mult de atât, el a fost nominalizat din partea Paridului Democrat să candideze la funcția de primar al Philadelphia la alegerile din 1935, însă a pierdut cu o diferență foarte mică. Chiar și așa, banii nu erau o problemă pentru el, motiv pentru care a aceeptat să-i plătească prințului suma dorită.

Grace Kelly și Prințul Rainier, nuntă fastuoasă! 20.000 de oameni au luat cu asalt străzile principatului

Grace Kelly și Prințul Rainier s-au căsătorit în luna aprilie a anului 1956, iar evenimentul a fost unul fastuos pentru acele vremuri. Nu mai puțin de 600 de invitați au petrecut la palatul din Monaco în cinstea iubirii lor, iar 20.000 de oameni au luat cu asalt străzile principatului pentru a-i întâmpina pe miri.

Grace i-a îndeplinit prințului, de asemenea, dorința de a fi tată, întrucât i-a dăruit trei moștenitoriu: pe Caroline, în 1957, pe Albert, în 1958, și pe Stéphanie, în 1965. Astfel, după o carieră strălucitoare în film, ce i-a adus aprecierea și succesul colosal, Grace a devenit o veritabilă prințesă, ce purta cu mândrie imaginea casei regale de Monaco în lume. Evident, ea s-a dedicat educaţiei copiilor săi, dar și misiunilor caritabile.

Grace Kelly a murit pe 14 septembrie 1982, în timp ce se afla în mașină cu fiica sa mai mică, Stéphanie. Ea a avut un atac cerebral și a intrat cu mașina în stâncile care mărgineau drumul pe serpentinele Coastei de Azur. După o zi în care a fost în comă, prințesa Grace se stingea din viață la vârsta de 52 de ani. Fiica sa a scăpat, însă, ca prin minune.

Surse: The Vintage News, Wikepedia
Credit foto: Historia

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro