Antena Căutare

Vechi tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei! Corneliu Dumitrescu, sociolog: "Tinerii lăsau în grija unei femei în vârstă usturoiul ca să nu-l fure strigoii"

Miruna Lica, reporterul de la Neatza, a mers la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" să afle ce tradiții și obiceiuri țin românii de Sfântul Andrei.

Miruna Lica, reporterul de la Neatza, a mers la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" să afle ce tradiții și obiceiuri țin românii de Sfântul Andrei.

"Tinerii lăsau în grija unei femei în vârstă usturoiul ca să nu-l fure strigoii”, a povestit pentru telespectatori Corneliu Dumitrescu, sociolog.

Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe 30 noiembrie pe Sfântul Andrei. De Sfântul Andrei, Evelele au ocazia de a-şi visa viitorul partener. Pentru a-şi cunoaşte sortitul, fetele singure trebuie spune un fir busuioc sub pernă noaptea.

Credincioşii îl prăznuiesc joi pe Sfântul Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, el fiind numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. Ziua de 30 noiembrie este, totodată, sărbătoare bisericească naţională. Noaptea din ajun este asociată în popor cu obiceiuri precreştine, precum apariţia strigoilor, farmece, ghicirea ursitului şi a vremii.

Sorina Dunac gătește - "Mușchiuleț de cerb la tigaie, în sos de merișoare și agrișe"... Alex Velea are o mare dorință pentru anul 2018: "Îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x