Antena Căutare

Ce avere ar fi lăsat Mihai Șora în urmă. Tom Șora susține că nu tatăl său a achitat locuința în care locuia cu Luiza Palanciuc

După acuzațiile făcute în timpul slujbei de înmormântare a lui Mihai Șora, apar noi tensiuni între Tom Șora și Luiza Palanciuc Șora. De această dată, este vorba despre testamentul filosofului, care stabilește ce se întâmplă cu bunurile sale.

colaj de imagini cu tom sora alaturi de mihai si luiza palanciuc sora Galerie
După acuzațiile făcute în timpul slujbei de înmormântare a lui Mihai Șora, apar noi tensiuni între Tom Șora și Luiza Palanciuc Șora. De această dată, este vorba despre testamentul filosofului, care stabilește ce se întâmplă cu bunurile sale.

După acuzațiile făcute în timpul slujbei de înmormântare a lui Mihai Șora, apar noi tensiuni între Tom Șora și Luiza Palanciuc Șora. De această dată, ar fi vorba despre ce se întâmplă cu bunurile filosofului.

Citește și: Cum răspunde Luiza Palanciuc acuzațiilor făcute de Tom, fiul lui Mihai Șora, chiar în timpul slujbei de înmormântare

Mihai Șora ar fi desemnat-o, prin testament, moștenitoare pe Luiza Palanciuc, scrie presa

Dincolo de durere, decesul lui Mihai Șora a adus și tensiuni între copiii acestuia și văduva Luiza Palanciuc. Tom Șora a acuzat-o pe Luiza Palanciuc că a intervenit între relația dintre tată și urmași, însă femeia a negat vehement și a spus că Mihai Șora nu a fost căutat de către copii.

Articolul continuă după reclamă

Acum, se pare că averea filosofului este un nou prilej pentru aceștia de a se ”lupta”.

Presa scrie că, de-a lungul celo 106 ani de existență, Mihai Șora ar fi adunat o mulțime de obiecte și opere de artă, care ar fi extrem de scumpe. Prin testament, Mihai Șora ar fi lăsat toată avuția văduvei sale, de care a fost de nedespărțit în ultimul deceniu, notează Spynews.

Luiza Palanciuc și Tom Șora nu au confirmat, până la momentul transmiterii acestei știri, faptul că testamentul ar fi fost citit sau că ar exista. Citând surse, România TV susține că fiul filosofului ar considera că tatăl său a fost obligat să scrie acel document și că bunurile ar trebui împărțite între membrii familiei.

Citește și: Ce i-a cerut soția lui Mihai Șora preotului la slujba de înmormântare. Dorința i-a fost împlinită prin excepție

Totuși, într-un interviu pentru publicația Gândul, Tom Șora afirmă că nu știe de existența unui testament.

”Nu. Nu știu. Sigur există unul, dar eu nu știu de el și de conținutul lui. Oricum, noi nu știm nimic. Deci probabil că există un testament.”, a afirmat el.

Tom Șora susține că fratele său a cumpărat locuința în care trăia tatăl lor

La emisiunea Gândul Exclusiv, Tom Șora a precizat că apartamentul în care a locuit tatăl lui a fost cumpărat, în anii 1990, de Andrei Șora, fratele său care a decedat în urmă cu câteva luni.

“Aș vrea să mai adaug niște chestii concrete în legătură cu locuința tatălui meu. Locuința noastră în care am crescut și în care am trăit toți, și mama, și vreau să spun că acea locuință era un spațiu special, așa-numita casă pe care o știu mulți, mulți oameni și noi eram foarte legați de această casă. Când a fost, în anii ‘90, o anumită lege pe care cu siguranță o cunoașteți – nu retrocedare a fost, ulterior, nu pot să spun anul – când chiriașii aveau prioritate pentru achiziționarea caselor.

Sute de mii de oameni și-au cumpărat casa în care locuiau și cred că era în 1993 și tata locuia acolo, noi veneam, plecam, el era chiriaș, dar n-avea bani, adică avea bani să mănânce sau așa, dar n-avea să-și cumpere o casă. Deși, pe vremea aia nu erau foarte scumpe, dar 20.000-30.000 de mărci tot costa. Și fratele meu a finanțat casa. Deci el a cumpărat casa cu banii lui, pe numele tatălui. Deci el a cumpărat casa. Proprietar era tata.

Citește și: Mesajul durerors al soției lui Mihai Șora, în ziua înmormântării filosofului: "Iubitule, poate nu mai simt eu frigul acum"

Chestia a fost în familie, ca în familie, ce e al tatălui e și al fiilor, dar de fapt, casa e a lui Andrei, el a plătit-o. Dacă tata nu era chiriaș, Andrei nu putea să plătească cu 20.000 de mărci o casă care valorează mai mult, dar nu valorează mult mai mult. E un apartament într-un bloc, un apartament frumos într-un bloc, atât”, a spus Tom Șora pentru sursa citată.

Bărbatul a afirmat că ulterior, după ce a achiziționat imobilul, Andrei nu a mai fost primit în locuință: “În momentul în care Andrei a fost persoana non grata, absolută, ostracizat absolut și așa mai departe, la un moment dat, s-a văzut deposedat și de dreptul de a intra în casa pe care a cumpărat-o și după aceea, și noi toți.”

Ce spune Oana Roman despre jignirile aduse de Marius Elisei: „Eu consider că a fi mamă este un dar de la Dumnezeu”... Ce spune Andreea Marin despre o viitoare căsătorie, după 3 mariaje eșuate. „Există speranță”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x