Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit la vârsta de 91 de ani

Scriitorul englez Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit marţi la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa, a anunţat editura Harper Collins, informează The Guardian

Scriitorul englez Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit marţi la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa, a anunţat editura Harper Collins, informează The Guardian.

Ursul Paddington, personaj din jungla peruviană, care se stabileşte în Londra şi căruia îi place marmelada, a inspirat o serie de cărţi, un serial de televiziune animat şi un film de succes, ”Paddington” (2014), regizat de Paul King, cu Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw în distribuţie.

Un al doilea film ”Paddington”, regizat de Paul King, cu Hugh Grant, Peter Capaldi, Brendan Gleeson şi Ben Whishaw în distribuţie, va avea premiera în România pe 1 decembrie, potrivit cinemagia.ro.

Michael Bond, născut în 1926 în oraşul Newbury din comitatul Berkshire, a continuat să scrie până la decesul său. Ultima poveste pe care a publicat-o, ”Paddington’s Finest Hour”, a apărut în luna aprilie.

Michael Bond a publicat prima sa carte, ”A Bear Called Paddington”, în anul 1958, după ce a fost inspirat în anul 1956 de un ursuleţ de plus pe care l-a văzut în vitrina unui magazin, în drum spre casă, potrivit bbc.com.

Fiica scriitorului, Karen Jankel, a declarat pentru The Guardian că ”întreaga lume” a avut noroc să îl aibă pe tatăl ei, a cărui creaţie ”va trăi veşnic”. ”Scrisul a însemnat viaţa lui. Este minunat că a putut continua să scrie până când a murit”, a adăugat Karen Jankel.

Peste 35 de milioane de cărţi cu personajul Paddington au fost vândute în întreaga lume, până în prezent.

Charlie Redmayne, director executiv al HarperCollins, a spus că Michael Bond a fost ”unul dintre marii autori pentru copii”, care a lăsat ”una dintre cele mai importante moşteniri literare din timpul nostru”.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri