Căutare Live

Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit la vârsta de 91 de ani

Scriitorul englez Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit marţi la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa, a anunţat editura Harper Collins, informează The Guardian

Scriitorul englez Michael Bond, creatorul ursului Paddington, a murit marţi la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa, a anunţat editura Harper Collins, informează The Guardian.

Ursul Paddington, personaj din jungla peruviană, care se stabileşte în Londra şi căruia îi place marmelada, a inspirat o serie de cărţi, un serial de televiziune animat şi un film de succes, ”Paddington” (2014), regizat de Paul King, cu Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw în distribuţie.

Un al doilea film ”Paddington”, regizat de Paul King, cu Hugh Grant, Peter Capaldi, Brendan Gleeson şi Ben Whishaw în distribuţie, va avea premiera în România pe 1 decembrie, potrivit cinemagia.ro.

Michael Bond, născut în 1926 în oraşul Newbury din comitatul Berkshire, a continuat să scrie până la decesul său. Ultima poveste pe care a publicat-o, ”Paddington’s Finest Hour”, a apărut în luna aprilie.

Michael Bond a publicat prima sa carte, ”A Bear Called Paddington”, în anul 1958, după ce a fost inspirat în anul 1956 de un ursuleţ de plus pe care l-a văzut în vitrina unui magazin, în drum spre casă, potrivit bbc.com.

Fiica scriitorului, Karen Jankel, a declarat pentru The Guardian că ”întreaga lume” a avut noroc să îl aibă pe tatăl ei, a cărui creaţie ”va trăi veşnic”. ”Scrisul a însemnat viaţa lui. Este minunat că a putut continua să scrie până când a murit”, a adăugat Karen Jankel.

Peste 35 de milioane de cărţi cu personajul Paddington au fost vândute în întreaga lume, până în prezent.

Charlie Redmayne, director executiv al HarperCollins, a spus că Michael Bond a fost ”unul dintre marii autori pentru copii”, care a lăsat ”una dintre cele mai importante moşteniri literare din timpul nostru”.

Bianca Dragusanu, batuta crunt de un fost iubit... Foto! Fericire mare pentru Jason Statham! Celebrul actor şi Rosie Huntington-Whiteley au devenit pentru prima dată părin...
Ultimele știri