Antena Căutare

Oana Roman, mărturisiri emoționante din timpul Revoluției din 1989: „Aveam 13 ani și nu pot să uit”

Oana Roman a vorbit despre cum a trăit ea Revoluția care se petrecea acum 32 de ani. Vedeta a mărturisit că avea 13 ani în decembrie 1989.

Oana Roman a făcut mărturisiri despre ce a trăit ea în perioada Revoluției din 1989

Instagram

Oana Roman a publicat pe contrul său de Instagram un filmuleț în care a vorbit despre Revoluția de acum 32 de ani. Vedeta a povestit din perspectiva tinerei de 13 ani care a văzut cu ochii ei protestetele în stradă car eau luat amploare.

„Îmi aduc aminte că în ziua de 21 decembrie veneam de la școală și traversând Calea Victoriei am văzut că era o busculadă. Am putut vedea din primele ore ce se întâmplă cu ochii mei. N-am uitat nimic, deși au trecut 32 de ani de atunci. Am urcat în casă, mama era agitată, au apărut jandarmi care țineau oamenii, apoi am văzut studenți care urcau pe străzile de lângă blocul nostru, studenți care veniseră să manifesteze și ei și care au fost băgați în dube de acele forțe de ordine”, a spus Oana Roman despre începutul Revoluției bucureștene din 1989.

Oana Roman, mărturisiri despre Revoluția de acum 32 de ani

Oana Roman, fiica lui Petre Roman, a mărturisit că nu poate uita spaima mamei sale are își aștepta soțul acasă. Oana Roman șia amintit că mai mult timp nu a știut nimic despre tatăl ei, cel care avea să devină după Revoluție premierul României.

Citește și: Oana Roman, dezvăluiri neașteptate despre părinții ei. Mioara și Petre Roman nu și-au mai vorbit de 20 de ani

„La un moment dat tata a venit acasă și i-a spus mamei: „Se întâmplă o revoluție, noi protestăm și am venit să o iau pe Oana pentru că vreau să vadă cu ochii ei cum ne luptăm în stradă, pentru că mai sunt familii cu copii, iar mama a spus că „Eu cred că va fi foarte periculos și peste cadavrul meu pleci cu copilul din casă”. Atunci tata s-a întors, iar eu cu mama am rămas acasă, iar mai târziu, spre noapte, tata s-a întors, norocul lui, pentru că din 80 și ceva de oameni care au rămas la baricadă au murit”, a spus Oana Roman.

Citește și: Mioara Roman a ajuns de urgență la spital. Cum se simte și ce declarații a făcut fiica ei, Oana: „Mă cuprinde o mare disperare”

Oana Roman mărturisit că imaginea privirii îngrozite a tatălui ei i-a rămas în memorie:

„Când s-a întors acasă, n-am să uit niciodată privirea lui: era un amestec de adrenalină și de spaimă, pentru că văzuse oameni murind și ne-a spus „au tras în noi. Aia a fost o imagine pe care nu o pot uita”, și-a amintit Oana Roman.

Citește și: Călina, fata Catincăi Roman, și-a serbat ziua de naștere. Cum arată la 22 de ani, după ce a avut probleme cu sănătatea

„N-am mai știut de el foarte mult timp. După fuga lui Ceaușescu tata a intrat în Clădirea Comitetului Central și a ajuns în faimosul balcon din care Ceaușescu a avut un discurs cu o zi înainte. La un microfon improvizat tata a luat cuvântul și a făcut prima declarație de libertate a Revoluției: Astăzi, aici declar dictatura abolită. Astăzi aici declar puterea poporului și democrația, a mai spus Oana Roman.

Oana Roman are acum 45 de ani și este mama unei fete pe nume Isabela.

Cum și-a cunoscut Mircea Diaconu soția. Cât de frumoasă este femeia cu care are un mariaj de 41 de ani și cum arată fiic... Maluma revine la București, în 2022, și va cânta chiar din mijlocul publicului. Ce vrea artistul de la fanele românce...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x