Antena Căutare

Îl iei în fiecare lună, dar îi ştii povestea? Cuvântul "salariu" vine de pe vremea romanilor şi avea legătură cu plata soldaţilor

Află câte blonde au eliminat chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu cu întrebarea: Cuvântul "salariu" vine de pe vremea romanilor şi avea legătură cu plata soldaţilor în...? din clipul de mai sus.

Află câte blonde au eliminat chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu cu întrebarea: Cuvântul "salariu" vine de pe vremea romanilor şi avea legătură cu plata soldaţilor în...? din clipul de mai sus.

Cuvântul salariu, care este suma de bani primită în schimbul muncii depuse pe o anumită perioadă, vine de la latinescul salarium, care, pe vremea romanilor era o cotă de sare primită de soldați la soldă, ca plată suplimentară.

Mai târziu nu s-a mai dat sare, ci o anumită sumă de bani, care se numea tot „salarium”, pentru că era suma cu care soldații puteau să-și cumpere sarea pe o lună. Suma nu era aceeași în toate regiunile. Dacă era într-o regiune în care nu prea există sare, și sărea era scumpă, „salarium” era mai mare, iar dacă regiunea era bogată în sare, sumă era mai mică.

Cu timpul, prin denumirea de salarium se înțelegea întreaga soldă, nu doar suplimentul, iar cuvântul a trecut în multe limbi romanice, însemnând leafă sau salariu.

Revedere emoţionantă pentru Chef Florin Dumitrescu! A reîntâlnit-o pe femeia pe umărul căreia plângea seri la rând: &quo... Seară tristă pentru CHEFI! Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu, învinşi de armata de blonde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Te pui cu blondele? nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/te-pui-cu-blondele/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/tepuicublondele/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/BjojvW.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x