Pentru cei care își doresc să aibă parte de sărbători de iarnă de poveste și se gândesc de pe acum unde vor merge, hotelierii au venit cu primele oferte. Însă, turiștii trebuie să știe că prețurile la unele cazări sunt mai mari față de anul trecut. Iată cât costă un sejur în Maramureș în perioada Crăciunului, dar și de Revelion!
Citește și: Ce cheltuieli presupune o vacanță cu cortul în Italia. O familie din România a dezvăluit totul
Hotelierii au venit cu primele oferte pentru vacanța de iarnă
Maramureș este una dintre cele mai populare destinații din România pe timp de iarnă. Turiștii vin aici pentru aerul curat, zăpadă, dar și pentru ski. Totuși, ei trebuie să știe că prețurile sunt „undeva cu 5% mai mari faţă de anul trecut”.
„Cererea pare a fi mai mare decât anul trecut. Cu siguranţă, până la iarnă, gradul de ocupare va fi undeva la 100% pe perioadele de Crăciun, Revelion şi cele de vacanţă. Cea mai mare cerere o avem momentan pentru perioada de vacanţă şcolară, ne referim aici în special pentru perioada 22 februarie + 1 martie”, a explicat administratora unuo hotel din Cavnic, potrivit observatornews.ro.
Şi la căsuțele tradiționale din stațiunea Cavnic, prețurile pentru cazări sunt mai mari decât anul trecut.
„Cum spune proverbul românesc, cei harnici îşi fac vara sanie. Şi noi ne pregătim pentru pachetele de sărbători, avem pachete foarte atractive, preţul este cu 5% mai mare decât anul trecut", menţionează Adina Costinar, administratoarea unei pensiuni tradiționale, mai transmite sursa citată.
În perioada sărbătorilor de iarnă, pentru patru nopți de cazare la o pensiune, împreună cu mic-dejun și cină, prețul începe de la 1.000 de lei pe persoană. La hotel, un sejur de patru nopţi cu mic-dejun şi acces la SPA costă în jur de 1.300 de lei.
Cum poți să folosești voucherele de vacanță chiar dacă expiră
Voucherele de vacanță sunt valabile pentru o perioadă de fix un an de la data la care au fost emise, însă românii se pot bucura de ele chiar și după ce expiră dacă țin cont de un mic detaliu care face diferența.
Trucul de care multe persoane uită în astfel de situații constă în achitarea sumei în avans pentru vacanțele dorite.
„Mulți dintre parteneri oferă posibilitatea de a utiliza voucherele de vacanță achitând serviciile și produsele turistice până la finalul termenului de valabilitate al acestora, sejurul propriu-zis având loc și după această dată”, transmite edenred.ro, citat de Antena 3 CNN.
Fie că este vorba despre hotel sau pensiune, este bine să verifici întotdeauna dacă unitatea aleasă se află pe lista de parteneri a emitentului tichetelor de vacanță.
După ce te-ai asigurat din acest punct de vedere și ai confirmat perioada, fie pe site, fie la telefon cu un reprezentant al unității de cazare, te poți duce direct în perioada stabilită fără să îți faci probleme.
De cele mai multe ori, poți achita în avans printr-un transfer bancar sau prin modalitatea de plată afișată pe site-ul unității de cazare.