Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Alexandru Tomescu ovationat la Istanbul

Catedrala Sent Antuan din Istanbul a fost luni, 28 octombrie, gazda recitalului special oferit de Alexandru Tomescu. In fata unui public numeros, avizat si receptiv, violonistul roman a concertat pentru prima data pe malul Bosforului, concertul fiind prilejuit de festivalul Istanbul Bach Days, festival dedicat muzicii baroce si aflat la cea de-a zecea editie. 

Peste 500 de persoane au savurat acordurile din Bach in interpretarea speciala a lui Alexandru Tomescu. Concertul s-a desfasurat cu casa inchisa, publicul aplaudand si felicitand indelung violonistul roman.

Anul acesta Alexandru Tomescu a inițiat proiectul Bach to Basics, proiect in cadrul caruia a concertat in 12 catedrale din Romania, interpretand integrala Sonatelor si Partitelor de Johann Sebastian Bach intr-un spectacol de muzica si lumina. Concertul de la Catedrala Sent Antuan din Istanbul se inscrie astfel firesc in preocuparea violonistului roman catre intoarcerea la serenitate si simplitate. Din programul recitalului au facut parte Sonata No. 1 in sol minor, BWV 1001, Sonata No. 2 in la minor, BWV 1003 si Partita No. 2 in re minor, BWV 1004.

Istanbul Bach Days este organizat anual de Hakan Erdogan Productions, fiind unul dintre cele mai asteptate evenimente muzicale istanbuliote. Prin locatiile sale mai putin conventionale si prin campaniile de promovare bine tintite de catre organizatori, festivalul si-a castigat popularitatea in randul iubitorilor de muzica clasica. De-a lungul anilor, pe afisul festivalului s-au regasit nume sonore ca Gustav Leonhardt, Sigiswald Kuijken, Bob van Asperen, Andreas Staier, Reinhard Goebel, Pierre Hantai sau Roel Dieltiens. Hakan Erdogan Productions, este un partener consacrat al ICR Istanbul, fiind de asemenea principal organizator al festivalurilor Jazz at Breakfast, Ramazan Jazz, Mozart Days, unele dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale din Istanbul. Anul acesta ICR Istanbul a devenit pentru prima data partener al festivalului Istanbul Bach Days. Festivalul Istanbul Bach Days 2013 este inclus in agenda clusterului EUNIC Turcia, a carui presedintie este asigurata de directorul ICR Istanbul, Silvana Rachieru- informeaza ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul.

Recomandari