Cel mai rapid pianist din lume va canta la Bucuresti pe 15 noiembrie

Havasi Balázs, considerat cel mai rapid pianist din lume, va oferi un spectacol grandios, cu 100 de artisti din intreaga lume, pe scena Salii Palatului din Bucuresti, pe 15 noiembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor.Maiestria celui mai rapid pianist al lumii a fost recunoscuta ca atare in noiembrie 2009 cand a stabilit un record mondial. Detinator a sapte discuri de platina, Havasi a cautat mereu sa inoveze reteta clasica a unui concert de pian, abordand nenumarate stiluri muzicale.


Fascinat de combinatiile inedite de instrumente si culturi muzicale diferite, Havasi a construit in timp un spectacol eclectic, ce are la baza o suita impresionanta de compozitii nascute dintr-o fuziune de stiluri si sonoritati diverse, interpretate magistral de artisti reuniti din toate colturile lumii, care prin propria lor cultura reusesc sa dea o amprenta personala fiecarei partituri.

2011/07/27//340491-pianist2.jpg

Greu de incadrat in parametrii unui singur stil muzical, creatia lui Havasi este sinonima si cu aparitia unui nou gen de muzica pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept "world classical music" - o imbinare de ritmuri clasice si pop, new wave si world music.

Symphonic Red Concert Show reprezinta una dintre cele mai grandioase productii ale momentului, in care imagini inedite insotesc trairile muzicale in timp ce sute de lumini pulseaza in ritmurile muzicii.

Una dintre cele mai mari productii muzicale gazduite vreodata de scena Salii Palatului va putea fi vazuta pe 15 noiembrie. Biletele vor fi disponibile incepand de joi, 28 iulie, si vor avea preturi cuprinse intre 100 si 300 de lei.

Balázs Havasi este pianist si compozitor, nascut la Budapesta in 1975. Potrivit site-ului artistului, Havsi a crescut cantand la pian, de la varsta de patru ani, compozitii clasice, ulterior compunand creatii proprii si inregistrand albume de succes cu solo-uri. Pe langa activitatea in muzica, Havasi a devenit si un profesionist al boxului thailandez si are ca pasiuni deltaplanorismul, motociclismul si masinile de lux.

Sursa: Antena3

FOTO: flickr.com

Ultimele știri