„Eu sunt Eu" este un proiect interdisciplinar despre limite, ce va pune in discuție individul și societatea, relațiile inter-umane și problemele vietii contemporane - identitatea culturala, memoria, limita intre realitate și fictiune, alienarea individului, excluziunea sociala și dependențele omului contemporan. Proiectul este conceput ca un performance-instalație maraton, ce va fi prezentat in mai multe etape in spațiul unei camere de hotel și al unei galerii.
O prezentare work-in-progress a spectacolului va avea loc la București in luna octombrie in cadrul ediției a 5-a a Festivalului Internațional de Dans eXplore.
In cadrul rezidenței de la Stockholm, Cosmin Manolescu conduce de asemenea un atelier deschis dansatorilor suedezi și organizat de Cullberg Ballet in colaborare cu Danscentrum Stockholm intre 7-9 iunie. Atelierul se va incheia cu o prezentare video a proiectelor coregrafului, aceasta avind loc in 9 iunie la Danscentrum.
O prezentare informala a rezultatelor rezidenței „Eu sunt Eu" va avea deopotriva loc la finalul acesteia, in 12 iunie, fiind deschisa publicului larg.
Prezența lui Cosmin Manolescu la Stockholm se datoreaza unei rezidențe "Wild Cards" oferita de Cullberg Ballet (Stockholm) și Asociația 4Culture (București) in cadrul programului Jardin d'Europe, co-finanțat prin Cultura 2007-2013. Promovarea proiectului „Eu sunt Eu" la Stockholm s-a realizat cu sprijinul ICR Stockholm.
Cosmin Manolescu este coregraf, director artistic al Companiei Paradis Serial (București). Spectacolele sale au fost prezentate la București, Amsterdam, Rotterdam, New York, San Diego, Paris, Lyon, Londra, Dublin, Porto, Roma, Florența, Bari, Catania, Malmo, Luxemburg, Barcelona, Bremen, Beirut etc. In 2005 Societatea Autorilor si Compozitorilor Dramatici din Paris ii acorda premiul "Nouveau Talent Choregraphie". In ultimii 13 ani, a organizat și (co-)produs peste 100 de proiecte de dans - spectacole, turnee, festivaluri, ateliere, rezidențe atit in Romania, cit și in strainatate. In 1997 a fondat impreuna cu Gabriela Tudor Fundatia Culturala Proiect DCM, care a avut un rol esential in dezvoltarea dansului contemporan in Romania, precum și in crearea Centrului Național al Dansului din București in 2004.