Căutare Live

Criticul de teatru Ion Parhon, declarat "Omul zilei" de Jurnalul National

Radio Romania Cultural lanseaza astazi la Craiova, in cadrul Festivalului Shakespeare, trei CD-uri care cuprind ciclul de cinci emisiuni, "Hamlet dupa Hamlet", realizate de criticul Ion Parhon

Este "o istorie prescurtata a prezentei lui Hamlet pe scenele romanesti", dupa cum spune Ion Parhon. Sunt amintiti marii actori de la inceputul secolului care l-au intruchipat pe Printul Danemarcei, apoi cei trei interpreti - Vraca, Calboreanu si Valentineanu (Hamleti in anii 1940-1941), dupa care se analizeaza perioada in care regizorul devine vedeta spectacolului: "Hamlet" (1958), regizat la Craiova de Vlad Mugur, cu Cozorici in rolul titular; cel din 1974, montat de Cernescu la "Nottara", cu Stefan Iordache, si cel din 1985, de la "Bulandra", regizat de Tocilescu, cu Ion Caramitru.

Urmeaza montarile de la Craiova (1996), regia Tompa Gabor, cu Adrian Pintea; de la "Bulandra" (2000), regia Liviu Ciulei, cu Marcel Iures, si de la Nationalul clujean (2001), regizat de Vlad Mugur, cu Sorin Leoveanu. Pentru realizarea acestui proiect, Jurnalul National il declara pe Ion Parhon "Omul zilei".

Sursa: jurnalul.ro

Maia Morgenstern implineste maine 48 de ani... Gala Teatrului Tanar: "Important e ca am jucat, indiferent de rezultat"...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri