Ospataritele, imbracate in costume traditionale nemtesti, au trecut printre mese si i-au servit pe oaspeti cu bere. Nu orice fel de bere, ci una nemteasca, mai tare si mai acidulata decat cea cu care sunt obisnuiti romanii. Bautura este preparata dupa o reteta din 1516 si este renumita pentru gulerul gros de spuma, pe care-l face atunci cand este turnata in halba.
Traditia acestui festival dateaza de doua secole, de cand printul Bavariei s-a casatorit cu aleasa inimii si i-a invitat la nunta pe toti locuitorii. Invitatilor li s-a parut asa de reusita petrecerea, incat anul urmator s-au gandit sa o ia de la capat. Azi, festivalul berii germane e sarbatorit in toata lumea.
Oktoberfest s-a organizat pentru prima data in Bucuresti acum 4 ani. In timp ce la Munchen Munchen se beau milioane de litri de bere, la Bucuresti au fost adusi 3.500 de litri. Pe langa bere, pe masa au tronat uriasii covrigi bavarezi, carnatii dar si budinca de fructe si turta dulce.
Festivalul se incheie sambata.