Căutare Live

Filarmonica "George Enescu" va deschide Festivalul Orchestrelor Simfonice ale lumii

Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti, dirijata de maestrul Horia Andreescu, va deschide cea de-a VI-a editie a Festivalului orchestrelor simfonice ale lumii (Festival World Symphony), care incepe la Moscova la data de 3 iunie. Concertul va avea loc in impozanta Sala a Coloanelor.

Cu acest prilej, Orchestra din Romania va interpreta Simfonia nr. 1 de Beethoven si Simfonia nr. 2 de Enescu. Desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Dmitri Medvedev si al Ministerului Culturii al Federatiei Ruse, Festivalul orchestrelor simfonice ale lumii este inclus in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Rusiei (12 iunie). Inchiderea va avea loc chiar de Ziua Nationala a acestei tari, cu concertul Orchestrei filarmonice nationale din Rusia.

Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu" va avea un al doilea concert in Rusia (4 iunie), la Perm - cel mai estic oras al Europei - si unde artistii din Romania vor interpreta Concertul romanesc de Ligeti, Preludiile de Liszt si Simfonia nr. 2 de Enescu.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Valentin Uritescu, debut literar la Bookfest... A1.ro iti recomanda azi filmul "Apa pentru elefanti"...
Ultimele știri