Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Lansare de carte: „Decadenta si decadentism” de Angelo Mitchievici

Vineri, 16 martie, Curtea Veche Publishing va invita la evenimentul de lansare a volumului „Decadenta si decadentism in contextul modernitatii romanesti si europene” de Angelo Mitchievici. Evenimentul va avea loc in prezenta autorului incepand cu ora 18.00 la libraria Bastilia.

In cadrul lansarii, alaturi de autor vor lua cuvantul prof. univ. dr. Sorin Alexandrescu, critic si istoric literar, conf. univ. dr. Ioana Parvulescu, scriitoare, si prof. univ. dr. Ioan Stanomir, presedinte executiv IICCMER.

Volumul „Decadenta si decadentism" porneste de la teza de doctorat a autorului, intitulata „Decadenta si decadentism in contextul modernitatii romanesti si europene (sfarsitul secolului al XIX-lea, prima jumatate a secolului XX)", sustinuta la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti.

Titlul a fost nominalizat de curand la Premiile Observator Cultural 2012, la categoria Critica. Istorie si teorie literara.

Angelo Mitchievici este lector universitar in cadrul Facultatii de Litere, Universitatea „Ovidius", Constanta, unde tine cursuri de literatura comparata. A primit numeroase premii, printre care premiul pentru debut al revistei Observator cultural pe anul 2007 cu „Mateiu I. Caragiale - fizionomii decadente". Este membru al USR si UCIN din 2010, membru RAAS (Romanian Association for American Studies), cronicar de film si redactor-asociat al revistei Romania literara, redactor al revistei Ex Pontosi director al departamentului „Ideologie si cultura" din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). A colaborat la importante reviste culturale, cum ar fi: Romania literara, Dilemateca, Dilema Veche, 22, Observator cultural, Lettre Internationale. Este autor si co-autor a peste 15 volume, dintre care amintim: „Mateiu I. Caragiale - fizionomii decadente" (ICR, 2007), „Cinema" (povestiri; Polirom, 2009), „Anatomia resentimentului" (Curtea Veche Publishing, 2010, editor: Vladimir Tismaneanu).

Sursa: Sapteseri

Recomandari