Conferinta de vineri, intitulata „Istorie si istorii in Piata Teatrului National" va fi sustinuta de Ioana Parvulescu si va fi moderata de Andreea Rasuceanu.
Mitologii urbane. Orasul si literatura este un proiect in care istoria orasului devine cultura locala. Strazi, cladiri si monumente, o geografie transferata in istoria personala a scriitorilor si nu numai.
Ioana Parvulescu vorbeste despre continutul conferintei: "Daca Bucurestiul, ca orice alt oras, poate fi comparat cu o fiinta, atunci Calea Victoriei este coloana lui vertebrala, iar Piata fostului Teatru National este, fara indoiala, inima lui. Fiecare cladire din acest perimetru este importanta, are mai multe vieti si neasteptate metamorfoze. Despre aceste cladiri, inclusiv cea a Teatrului, este vorba in conferinta. Biografia caselor, hotelurilor, institutiilor, birturilor si cofetariilor se intersecteaza cu aceea a oamenilor - multi dintre ei celebri - care le-au locuit sau care le-au frecventat.".
Ioana Parvulescu este conferentiar la Facultatea de Litere din Bucuresti, unde preda literatura romana moderna. La Editura Humanitas a initiat si a coordonat timp de 10 ani colectia de proza „Cartea de pe noptiera". O buna parte din cartile ei au ca personaj Bucurestiul: Intoarcere in Bucurestiul interbelic (Humanitas, 2003), In intimitatea secolului 19 (Humanitas 2005) si Intoarcere in secolul 21 (Humanitas, 2009). Recentul ei roman Viata incepe vineri se petrece tot in Capitala, in ultimele 13 zile ale anului 1897.
Sala Oglinzilor a gazduit conferinte de Andreea Rasuceanu (29 ianuarie), Adrian Majuru (12 februarie), Sorin Alexandrescu (26 februarie), Doina Rusti (12 martie) si Constantin Abaluta (26 martie). Urmatoare confeirnta va avea loc pe data de 30 aprilie, sustinuta de Octavian Soviany.
Sursa text si foto: uniuneascriitorilor.ro
Lacul lebedelor a umplut pana la refuz Sala Palatului... Nou la Editura ICR: "Dada Est. Romanii de la Cabaret Voltaire", de Tom Sandqvist...