Astfel, fiecare din cele zece zile ale festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina.
In trei locatii diferite vor fi proiectate pelicule din tara care devine "subiectul zilei", iar la mesele luate in comun, invitatii - producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti - vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva.
Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, vor fi proiectate - in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului si pelicule de arhiva legate de Dunare. Pe de alta parte, intre 2 si 4 septembrie, Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.
Citeste si Jurnalul!