Căutare Live

„Mascariciul”, in regia lui Horatiu Malaele, la festivalul de la Brasov

Spectacolul creat de Horatiu Malaele si Niculae Urs, „Mascariciul”, dupa Cehov, a fost invitat la gala de inchidere a celei de-a XXIII-a editii a Festivalului Dramaturgiei Contemporane de la Brasov, care are loc astazi, la Teatrul „Sica Alexandrescu”.

Asteptata de publicul brasovean, obisnuit cu teatru de calitate in cetatea de la poalele Tampei, aceasta montare, cu premiera la 27 februarie 2005, la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu", ii are in distributie pe cei doi actori - Malaele si Urs. A fost primul spectacol la care s-au vandut toate biletele chiar in ziua in care s-au pus in vanzare - inainte de a incepe festivalul.

Daca „Mascariciul" este spectacolul de gala al acestei manifestari teatrale competitive, de sapte zile, atunci productia Teatrului de Comedie „Cui i-e frica de Virginia Woolf" de Edward Albee, regia Gelu Colceag, cu Emilia Popescu si Stefan Banica jr in rolurile principale, a fost invitata in afara concursului si jucata luni. Desigur, succesul de public a fost mare.

Organizat de Teatrul „Sica Alexandrescu", festivalul are in vizor dramaturgia contemporana de pretutindeni. Conducerea Teatrului din Brasov (director Claudiu Goga) incearca si cred ca reuseste sa pastreze traditia, dupa cum remarca la inceput, ca „pe scena brasoveana sa poposeasca spectacole ce si-au demonstrat valoarea si succesul, ca semnaturile regizorale sa fie unele de consistenta si ca publicul nostru sa aiba posibilitatea intalnirii cu mari artisti - vedete ale scenei romanesti".

Astfel, in sapte zile (din 23 si pana in 30 noiembrie) s-au programat zece spectacole. Montarile din concurs sunt: „Mestesugul vietii" de Hanoch Levin, regia Felix Alexa (Teatrul Bulandra); „Omul hazardului" de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu (Teatrul Nottara); „Vietasii", dupa „Vietasii de pe Rahova. Din marturia unor condamnati pe viata" de Eugen Istodor, regia Catalin Chirila (Teatrul „Sica Alexandrescu"); „Tectonica sentimentelor" de Eric Emmanuel-Schmitt, regia Nicolae Scarlat (Teatrul National Bucuresti); „XXL - Fat Pig" de Neil LaBute, regia Cristian Juncu (o productie Asociatia Culturala Catharsis, Teatrul ACT si Teatrul „George Ciprian" din Buzau); „Metoda G" de Jordi Galcerán, regia Cristian Dumitru (Teatrul „Sica Alexandrescu"); „Natura moarta cu nepot obez" de Ion Sapdaru, regia Eugen Fat (Teatrul Odeon); „Elling", dramatizare de Axel Hellstenius in colaborare cu Petter Naess dupa romanul „Frati de sange" de Ingvar Ambjornsen, regia Vlad Massaci (Teatrul de Comedie). In aceasta seara se vor acorda premiile pentru regie, pentru cel mai bun actor, pentru cea mai buna actrita, pentru scenografie, precum si Premiul special al juriului si Marele Premiu al Festivalului.

Au fost si evenimente adiacente, printre care lansari de carte de teatru. De amintit albumul „George Löwendal, un aristocrat in luminile rampei" (ICR), dar si volumul „Cu si despre Mariana Mihut" de Mircea Morariu, editat de Fundatia Culturala „Camil Petrescu" - revista Teatrul azi.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Concert In memoriam Johnny Raducanu, de 1 decembrie, la Sala Radio... A1.ro iti recomanda azi filmul "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea 1"...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri