Căutare Live

O noua stagiune „Sunetul muzicii”, la Castelul Peles

La Castelul Peles incepe editia a II-a a Stagiunii „Sunetul muzicii”, eveniment organizat de Muzeul National Peles, ExcesMusic si Radio Romania Cultural. Primul recital va avea loc sambata, pe 24 martie, de la ora 17:00, in sala de concerte a castelului, si va fi sustinut de unul dintre cele mai valoroase ansambluri de coarde din Romania. Cvartetul Ad Libitum este in plina efervescenta.

Animati de cea mai intensa energie creatoare, plini de bucuria descoperirii reciproce si a unor noi lucrari, Alexandru Tomescu, fierban Mereuta, Bogdan Bisoc si Filip Papa va invita sa va bucurati de parfumul vremurilor de altadata aduse la viata de muzica de Schubert, Mozart si Beethoven.

Ansamblul, castigator al Concursului de la Evian (performanta fara precedent pana in ziua de astazi pentru muzica de camera romaneasca), a realizat inregistrari pentru Casa de Discuri Naxos, nominalizate la Premiile Grammophone, a sustinut recitaluri in renumite sali ale lumii, precum Concertgebouw (Amsterdam), Salle Cortot (Paris) sau Konzerthaus (Berlin). Dupa pierderea lui Adrian Berescu, Cvartetul Ad Libitum a ales sa ii pastreze vie memoria, invitandu-l pe violonistul Alexandru Tomescu sa preia primul pupitru. Nelipsit de pe scenele romanesti, unde se afla de obicei in postura solistica, violonistul este in acelasi timp pasionat de muzica de camera, dovedindu-se a fi persoana ideala pentru Cvartetul Ad Libitum.

Dupa o prima stagiune extrem de apreciata de melomani, in acest an iubitorii muzicii vor putea urmari la Castelul Peles, pana pe 17 noiembrie, 10 concerte care vor aduce in fata spectatorilor programe atractive si nume de prima valoare ale artei sonore romanesti: Icon Arts Ensemble, dirijat de Gabriel Bebeselea, Bourbon Jazz Unit, Cvartetele Arcadia si Eufonia, Duo-urile Atris si Aperto, pianista Daria Ioana Tudor, violonista japoneza Ishigami Mayuko etc.

Citeste si Jurnalul!

Expozitia "Do not dispose after use” semnata de Ioana Iacob, la Anaid Art Gallery... Trupa Directory a castigat trofeul Ageless Underground...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri