OuiBada este construit intr-un stil conceput de Gigi Caciuleanu, pe care acesta l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes. El continua sa cultive acest gen de dans la Santiago, dar si ca artist invitat in Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia.
La baza spectacolului sta balada nationala romaneasca Miorita, poem care ne transporta, precum un proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta la nunta cosmica.
Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza in scurtul timp al unui spectacol, un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident.
Spatiul scenic, eliberat de orice element scenografic, este delimitat prin culoare de lumina, intr-o dinamica menita a evidentia in detaliu, legaturile care compun textura coregrafica.
Costumele, create in culori de negru respectiv alb, cu o taietura asimetrica, se inscriu in geometria miscarii, sustinind expresia plastica a dansatorilor. Muzica este un montaj de muzica pur romaneasca de ieri si de azi, mergand de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala.
Un spectacol 100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi Caciuleanu unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica si umorul cu amorul.
Gigi Caciuleanu
„Simt ca a venit astazi momentul de a crea si in Romania, pentru a-l prezenta in tara si peste hotare, un spectacol care sa promoveze realitatea unei scoli romanesti de dans contemporan. A unei scoli actuale de gandire, de tehnica si de traire artistica a dansului." marturiseste Gigi Casuneanu, ideea spectacolului OuiBaDa.
Gigi Caciuleanu este absolvent al Scolii de Coregrafie Bucuresti. In paralel cu disciplinele baletului academic, inca din scoala descopera si adera la dansul lui Miriam Raducanu. Dupa obtinerea diplomei urmeaza un stagiu de perfectionare la Teatrul Balsoi. In 1994 este decorat de catre statul francez cu gradul de "Chevalier de L'Ordre des Arts et Lettres", iar in 2002 primeste medalia "Steaua Romaniei" cu rangul de Cavaler.
Printre numeroasele premii de coregrafie: de doua ori marele premiu la Köln, locul 1 la concursul Paris-Bagnolet, premiul revistei „Actualitatea Muzicala" pentru spectacolul „Trubadurul", de trei ori premiul APES al Criticii Chiliene, de doua ori premiul ALTAZOR (echivalentul Oscar-ului din Chile).
Pretul unui bilet intreg este de 15 lei. In cazul elevilor, studentilor si pensionarilor, pretul unui bilet este de 10 lei.
Sursa text si foto: cndb.ro
Lord Of The Dance - Confruntare intre bine si rau, pe scena Salii Palatului... Jan Fabre sarbatoreste moartea in “Requiem for a metamorphosis” la CNDB...