Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

“Redescoperirea unui artist vizionar”, expozitie in memoria lui George baron Lowendal

In memoria celui care a fost George baron Löwendal – scenograf, pictor, grafician, pedagog si maestru al primelor generatii de artisti plastici din Romania postbelica, de la nasterea caruia s-au implinit ieri 114 ani, este organizata la Bucuresti, Sibiu si Praga expozitia „Redescoperirea unui artist vizionar, in contemporaneitatea inceputului de mileniu 3”, care il reprezinta pe acest artist ca scenograf.

Expozitia poate fi vazuta in cadrul unor evenimente importante. In zilele de 10, 12 si 14 mai, lucrarile menite sa puna in lumina activitatea in diverse teatre a lui Löwendal sunt expuse la sediul Fundatiei Löwendal din Capitala, care participa si la evenimentul Noaptea muzeelor (14 mai, intre orele 18:00-02:00, iar la ora 20:00 va incepe si un recital de pian si va dura o ora). Apoi expozitia va ajunge la Sibiu, la Muzeul Brukenthal, unde va fi pusa la dispozitia publicului pe perioada Festivalului International de Teatru (27 mai - 5 iunie). La Praga, intre 16 si 26 iunie, lucrarile vor fi expuse cu prilejul evenimentului „Quadrienala de la Praga" - expozitia internationala dedicata creatorilor de costume si scenografie de teatru si de arhitectura. In cadrul Quadrienalei va fi lansat si albumul dedicat scenografului George Löwendal.

Nascut in 1897 la Sankt Petersburg, intr-o familie danezo-rusa cu origini nobiliare, Löwendal a fost in afara de pedagog (Universitatea de Arte Bucuresti) si artist plastic, un remarcabil om de teatru. S-a format intr-o Rusie a avangardelor artistice, dar s-a impus ca scenograf in Bucurestii anilor '20, antologice fiind multe creatii ale sale la spectacole mari regizate de personalitati ale vremii.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari