Tuborg Green Fest Peninsula incepe in forta

Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula si-a deschis oficial portile miercuri, 24 august, la ora 18:00. Pana la miezul noptii au fost deja peste 500 de corturi instalate in Camping, iar peste 7.000 de spectatori si-au luat bratarile de acces si au trecut pragul festivalului pana joi la ora 12:00.

Cu o suprafata de 25 de hectare si cu o estimare de 70.000 de vizitatori in cele patru zile de festival, Tuborg Green Fest Peninsula ramane cel mai mare festival din Romania.

Bugetul celei de a IX-a editii este de circa 1 milion de euro, din care 20% au fost obtinuti, pe baza de proiect, de la institutii publice din Romania, 60% provin de la sponsori si restul din biletele vandute. In acest an, festivalul vine in fata publicului cu aproape 90 de trupe si aduce o scena noua, crescand la 5 numarul locatiilor si atractiilor muzicale.

Teritoriul a crescut ca rezultat al faptului ca scenele au fost asezate in mod diferit, Tuborg Green Fest Peninsula situandu-se in intregime pe teritoriul comunei Sangeorgiu de Mures.

"In acest an am facut cateva schimbari: scena mare e construita in alt loc decat pana acum, iar portile de la intrare au fost puse mai in spate. Festivalul e mult mai compact ca teritoriu si fluxul e mult mai organizat asa. Sper ca in anii viitori sa organizam festivalul in acelasi spatiu, si sa continuam sa crestem aici", a spus directorul festivalului, Bodor László.

Fülöp Zoltán, din partea Sziget Management, co-organizator Tuborg Green Fest Peninsula, a subliniat ca evenimentul de la Targu Mures este un element de baza in planurile de viitor ale firmei.

"Sziget organizeaza foarte multe festivaluri si nu ascundem telul de a ne extinde in Europa, mai ales in Europa centrala. Vrem sa ajungem si in alte tari. In Romania, Peninsula e deja un brand cunoscut. Avem intentii sa organizam festivaluri si in Cehia, Polonia si Croatia", a declarat Fülöp Zoltán.

Doron Zilbestein, vicepresedinte Marketing Tuborg, partenerul principal al festivalului a declarat: "Suntem incantati de acest parteneriat si asteptam cu nerabdare sa ne intalnim cu consumatorii nostri in cele 4 zile de festival. Marca Tuborg este cunoscuta ca ambasador al muzicii si distractiei, iar Tuborg Green Fest Peninsula este spatiul perfect de intalnire al acestora."

In ceea ce priveste unul din headlineri, regele punk-ului, Iggy Pop si formatia sa, the Stooges, organizatorii au declarat ca prezenta trupei, pentru prima data in Romania, vine ca o datorie a lui Iggy Pop pentru publicul roman in fata caruia trebuia sa cante in urma cu doi ani, insa recitalul a fost anulat.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc intre 25 si 28 august 2011 la Targu Mures, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Muresului.

Ultimele știri