Antena Căutare

Corneliu Porumboiu, după ce „La Gomera” a fost desemnată propunerea României pentru o nominalizare la Oscar: Important este să se implice distribuitorul american

Regizorul Corneliu Porumboiu a declarat într-un interviu acordat luni News.ro, după ce „La Gomera” a fost desemnată propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020, că a primit vestea „bine” şi că o mare importanţă în parcursul pe care îl va avea producţia o are implicarea distribuitorului american al filmului.

Regizorul Corneliu Porumboiu a declarat într-un interviu acordat luni News.ro, după ce „La Gomera” a fost desemnată propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020, că a primit vestea „bine” şi că o mare importanţă în parcursul pe care îl va avea producţia o are implicarea distribuitorului american al filmului.

„La Gomera”, cu Vlad Ivanov în rol principal, care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectat în competiţie, a primit majoritatea voturilor în şedinţa Comitetului de selecţie anuală a filmului românesc pentru participarea la secţiunea „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americane de Film.

„Am primit bine vestea. Acum, să vedem. Depinde foarte mult de ce strategie o să aibă distribuitorul american”, a spus Porumboiu într-un interviu acordat News.ro.

Magnolia Pictures este compania care va distribui lungmetrajul în SUA.

Articolul continuă după reclamă

„Probabil o să îi întâlnesc la Toronto, la festival, şi o să discut mai multe cu ei. Nu prea mă pricep. Eu am mai avut «Poliţist, adjectiv» desemnat propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2010. A trecut ceva timp de atunci. Acum, important este să se implice distribuitorul. Depinde şi de ce filme mai au ei”.

Între cele mai recente filme distribuite de Magnolia Pictures se numără „In The Fade” (2017) al lui Fatih Akin, „Woman at War” (2018), de Benedikt Erlingsson, premiat de Parlamentul European cu Lux Prize, „Shoplifters”, de Hirokazu Kore-eda, câştigător al trofeului Palme dOr în 2018, şi „Dogman” (2018), de Matteo Garrone.

Interviul acordat News.ro de Corneliu Porumboiu va fi publicat integral la finalul acestei săptămâni.

Cineastul a vorbit despre noul său lungmetraj, „cel mai dinamic”, după cum îl caracterizează, despre provocarea pe care a reprezentat-o subiectul ales, colaborarea cu Vlad Ivanov şi Catrinel Marlon, despre cinematografia românească, pentru care Statul ar trebui să facă mai multe, şi despre noua generaţie de cineaşti.

„La Gomera” va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM FILM.

Al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, „La Gomera” se află şi între lungmetrajele eligibile pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film („Oscarurile Europene”).

„La Gomera” este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României, în Spania şi Singapore. Din distribuţie mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Ţambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Filmul este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.

„La Gomera” este o producţie 42 KM FILM în coproducţie cu Les Films du Worso (Franţa) şi Komplizen Film (Germania). Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimages, Arte France Cinéma, Film i Väst, Filmgate Films (Suedia) şi Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, în asociere cu MK2 Films, Arte France şi WDR. Producători sunt Marcela Mîndru (Ursu) şi Patricia Poienaru. Coproducători sunt Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach şi Maren Ade, alături de Sean Wheelan, Anthony Muir şi Peter Possne.

Agentul internaţional de vânzări este MK2 Films. Lungmetrajul a fost vândut spre distribuţie în 27 de teritorii, între care America de Nord, China, India, America de Sud, Africa de Nord şi Centrală, Marea Britanie, Franţa şi Spania.

Sursa : news.ro

Oscar 2020 – „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare... Donald Sutherland, recompensat pentru jumătate de secol de carieră la Festivalul de la San Sebastián...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x