Preşedintele Disney, despre criticile aduse de Scorsese: Nu cred că a văzut vreodată un film Marvel

Bob Iger, preşedinte şi CEO al Walt Disney Co, a vorbit într-un interviu acordat BBC Radio despre criticile aduse de cineastul Martin Scorsese filmelor Marvel.

Iger a declarat că îl admiră pe cineast, însă crede că nu a văzut vreodată un film Marvel. Legat de franciza „Star Wars”, Iger a spus că simte că „mai puţin înseamnă mai mult”.

„Am spus public că sunt de părere că am făcut şi lansat prea multe filme «Star Wars» într-o scurtă perioadă. Nu am spus că au fost dezamăgitoare în vreun fel”, a spus Bob Iger. „Nu am spus că sunt dezamăgit de performanţele lor. Cred doar că există ceva atât de special la un film «Star Wars» şi că mai puţin înseamnă mai mult”.

Întrebat despre recentele afirmaţii ale lui Martin Scorsese cu privire la Universul cinematografic Marvel şi comparaţia acestor filme cu parcurile tematice, Iger a declarat: „Cred că Martin Scorsese este un mare cineast. Sper că aude asta. Nu am o relaţie cu el, dar nu contează. Îl admir foarte mult. Cred că a realizat nişte filme minunate. Mă gândesc la «Goodfellas» şi «Raging Bull», la «Taxi Driver», ca să amintesc câteva. Un cineast fenomenal. L-aş confrunta pe acest subiect. În primul rând, Marvel face filme - sunt filme ceea ce face Martin Scorsese - şi sunt filme bune, cu regizori buni şi scenarişti buni şi actori buni şi directori de imagine buni şi designeri de costume bun şi ingineri de sunet buni şi editori buni. Pot continua. Aceştia sunt oameni talentaţi, care muncesc mult şi îşi pun talentul în filme care distrează oameni în săli de cinema din întreaga lume... Ei au parte de o bună experienţă de două ore. Ies simţindu-se mai fericiţi sau mai bine”.

Iger a adăugat: „Nu cred că a văzut vreodată un film Marvel... Niciun om care a văzut un film Marvel nu poate face o astfel de declaraţie”.

Preşedintele Disney nu a discutat cu regizorul în urma comentariilor făcute, însă a spus că este nerăbdător să vorbească.

La începutul lunii octombrie, Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood declarând că filmele cu supereroi, precum cele produse de studiourile Marvel, nu sunt „cinema", ci fac parte, mai degrabă, dintr-un parc tematic. El a precizat că a încercat şi nu a reuşit să vizioneze noile filme cu supereroi.

„Am încercat, dar nu reprezintă cinematografie. (...) Nu este cinema-ul prin care un om încearcă să comunice experienţe emoţionale, psihologice altor persoane”, a declarat Scorsese pentru revista Empire.

Walt Disney Co. a achiziţionat Marvel în decembrie 2009.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri