Armurile s-au moficiat de-alungul timpului, deci răspunsul diferă.
La începutul Evului Mediu soldații purtau cămăși cu zale pentru a se apela în luptă. Acestea puteau fi date ușor jos, mai ales în momentul în care nevoile fiziologice apăreau. Însă, de la începutul secolului al XV-lea problemele s-au agravat. Meșterii italieni și germani au dezvoltat armuri complete pe care le putem vedea și astăzi expuse în vitrinele muzeelor.
Zonele intime ale soldatului nu erau acoperite cu plăci deoarece acest lucru l-ar fi împierdicat să călărească.Totui, părțile inferioare erau acoperite cu poale confecționate din zale, care se înfășurau printre picioarele purtătorului. Sub aceste poale, soldatul purta o cămaşă subţire de zale, ca protecţie suplimentară a zonei intime.
Dat fiind faptul că toate aceste accesorii puteau provoca leziuni dacă intrau în contact cu pielea, cavalerul era nevoit să se echipeze, în primul şi în primul rând, cu o pereche de panataloni din bumbac. Totodată, pentru a împiedica plăcile de armură să alunece pe brâu, purtătorul trebuia să le susţină în jurul taliei cu o curea sau să ataşeze plăcile de platoşa armurii, scrie descopera.ro.
Este incredibil gândul că soldații puteau să se lupte echipați cu o astfel de armură! Dar să se ducă la toaletă! Pare imposibil, mai ales că pentru a se dezechipa cavalerul are nevoie de ajutorul unui scutier... însă, ar putea el de fiecare dată să îl asiste?
Banc: O blondă trece pe roșu și este oprită de Poliție. - Permisul dumneavoastră, vă rog!... BANC! Chiar dacă americanul și rusul se cred mai vigilenți, tot românul își supraveghează mai bine nevasta!...