- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Deşi intenţia noastră este să vorbim corect româneşte, există câteva cuvinte pe care le folosim greşit fără să ne dăm seama pentru că aşa le-am auzit şi ne-au rămas în memorie.
Chiar dacă la şcoală eşti premiant, anturajul este cel care joacă un rol foarte important în vocabularul de zi cu zi. Iată forma corectă a celor mai folosite cuvinte:
Vroiam – forma corectă a cuvântului este "voiam" sau "vream". În limba română nu există verbul "a vroi". Aşadar vroiam este o combinaţie a celor două verbe deja existente în limba română: voiam+vream.
Mingie – forma corectă a cuvântului este "minge".
Ţigare – forma corectă a cuvântului este "ţigară".
El însăşi – forma corectă este: ”el însuşi”.
Clasa întâia – forma corectă este "clasa întâi".
Ouălelor – forma corectă este "ouălor".
Chibrite – forma corectă este "chibrituri".
Azile de bătrâni – forma corectă este "aziluri de bătrâni".
Chitări – forma corectă este "chitare".
Hilar – forma corectă este "ilar", dacă folosim cuvântul cu sensul de amuzant, comic. Hilar înseamnă ceva care se referă la hil, care aparţine hilului.
Le ştiai? Tu pe care le pronunţai greşit?
Bancul A1.ro! O tipă în autobuz: Băi nesimțitule, de cand ai urcat, mă tot împungi în spate, nu ți-e rușine?... Sunt mincinoșii zodiacului! Să nu le acorzi niciodată încredere deplină pentru că te vor juca pe degete exact cum vor ei...