Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Top cele mai frumoase melodii ale trupei Compact! Versurile sunt nemuritoare

Compact este o formație muzicală românească de rock clasic, care a luat ființă în 1977, la Cluj. Spre deosebire de alte formții care au avut o prezență constantă în industria românească, Compact nu a reușit să țină ritmul, poate și din cauza problemelor de personal cu care s-a confruntat (tragicele dispariții ale chitariștilor Teo Peter și Emil Laghia).

Uite un top care să-ți amintească de câteva dintre piesele cu care Compact a ajuns la inimile românilor.

Citește și: Leo Iorga, prima apariţie la TV, după intervenţia chirurgicală la care a fost supus! "Am vrut să abandonez"

Fata din vis

"Fata din vis" este piesa care dă titlul primul L.P. Compact, apărut în anul 1985. Tot în același an, Compact face senzație la Festivalul de Rock de la Dresda.

Jocul ielelor

O altă nestemată a albumului "Fata din vis" este "Jocul ielelor", o piesă cu un riff care-ți rămâne întipărit în memorie.

Citește și: Leo Iorga a fost un luptător pentru viață! Artistul suferea de o maladie cumplită, cancerul pulmonar

Cine ești tu oare

"Cine ești tu oare" este una dintre piesele cele mai energice ale trupei. Melodia a apărut în 1991, în perioada în care Compactul era scindat în două grupuri distincte: pe de-o parte Compact C din Cluj-Napoca, de cealaltă parte Compact B din Bucuresti. Piesa de față a fost lansată în formula Compact B.

Stai cu mine

Melodia a apărut pe albumul "5. Compact", lansat în urmă cu exact 10 ani. Melodia a avut parte și de un clip, primul din cariera grupului. Clipul, regizat de Bogdan Toader, beneficiază de apariția Gabriela Cristea, prezentatoare a reality show-ului Like a Star de la Antena Stars.

Citește și: A murit Leo Iorga! S-a mai dus o legendă! Teo Peter, Emil Laghia, Leo Iorga...

Toamna în sufletul meu

Muzica acestui hit Compact este semnată de chitaristul și actualmente producatorul Adrian Ordean. Surpriza cea mare vine însă la capitolul versuri. Acestea au fost compuse de inconfundabilul Ioan Gyuri Pascu.

Mă voi întoarce

"Mă voi întoarce" este una dintre cele mai reprezentative piese ale trupei Compact din perioada Leo Iorga. De altfel, solistul a continuat să cânte piesa în concertele sale chiar și după ruptura de Compact.

Citește și: Povestea de viață a lui Leo Iorga. A făcut Marină Militară, tâmplărie, apoi a luat microfonul: "Cântam, mă opream și aprindeam artificii pe scenă"

Trenul pierdut

Îți vine să crezi că au trecut deja două decenii de la lansarea piesei "Trenul pierdut"? Din fericire, piesa este una atemporală, pe care o poți asculta oricând.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro