S-au făcut manele pe tema asta, Ministerul Apărării Naţionale a dat avertizări, în curtea bisericii s-a intervenit cu poliţişti. Isteria Pokemon Go părea să cuprindăpe toată lumea. Şi asta, indiferent de loc sau consecinţe. Acum însă, dintr-o dată, "apele s-au liniştit". Cel puţin la noi.
Au englezii o vorbă. Ce vine uşor, trece la fel de uşor. Iar asta pare să caracterizeze perfect ceea ce s-a întâmplat cu acest joc. Isteria Pokemon Go a cuprins, peste noapte, miliarde de oameni. În România, în 16 iulie au fost înregistrate cele mai multe căutari Google în legătură cu acest joc. O săptămână mai târziu, nivelul de interes era însă aproape la jumătate. Pe plan mondial, zilele în care capturatul monstruleţilor era în vogă au ţinut până în 29 iulie. Jocul a revenit însă în atenţia utilizatorilor până la început lunii august, datorită update-urilor, dar şi a ştirilor cauzate de Pokemon Go.
Ape liniștite și monstruleți fără căutare
Ne amintim de oameni căzuţi, te miri pe unde, sau tot felul incidente. Ei bine, acum "epoca" Pokem Go, pare să se fi încheiat. Chiar şi în Statele Unite ale Americii, acolo unde au fost cei mai mulţi jucători, în prezent mai sunt doar 14% din câţi erau la începutul lunii iulie. Pentru numărul tot mai mic de utilzatori sunt câteva explicaţii. Jocul nu s-a dovedit la fel de interesant pe cât se aşteptau. Au fost însă şi numeroase probleme tehnice. Adică, ore în şir, serverele nu au funcţionat. Faptul că la nivele superioare trebuia obţinut un punctaj uriaş a dus şi asta la descurajarea jucătorilor. Dar şi faptul că aplicaţia nu este interactivă şi nu permite schimburi între useri, dar nici lupte live între pokemonii utilizatorilor.