Antena Căutare

(P) 3 motive pentru care cărțile de citit sunt un cadou ideal

Dacă te întrebi ce cadou poate fi, în același timp, suficient de personal încât să nu devină intruziv și suficient de general încât să ai o gamă largă de produse din care poți alege, atunci cărțile de citit sunt răspunsul potrivit.

imagine cu o carte de citit
Descoperă de ce cărțile de copii sunt un cadou potrivit în orice împrejurare | unsplash.com

Nu sunt un cadou basic și nici elitist, cum ai putea crede la o primă impresie. Din contră, dacă le alegi cu atenție, acestea pot fi un aliat de nădejde pentru cineva a cărui sănătate mintală nu se află la cele mai înalte cote, pentru cineva care își deschide o afacere sau pentru acel prieten care e pasionat de povești din spațiul japonez.

Iată, așadar, cinci motive pentru care cărțile de citit sunt un cadou ideal:

  1. Te ajută să devii un comunicator bun.

Indiferent că preferi ficțiunea sau nonficțiunea, ambele te vor ajuta să fii un partener de dialog excelent, cu cât citești mai mult. Pe de o parte, ficțiunea te expune la situații diferite, adesea duse la extrem, dar care te pun în pielea altor oameni și îți arată mecanismele gândirii și consecințele faptelor lor.

Pe de altă parte, nonficțiunea îți prezintă informații științifice, nișate în funcție de subiectul ales, pe care le poți folosi pentru a face tot soiul de analogii sau chiar pentru a le presăra într-un dialog pe care-l porți cu colegii de muncă sau chiar cu prietenii.

Așadar, skillurile de comunicare vin la pachet indiferent de opțiunea ta de lectură. Cu toate acestea, ține cont că o singură carte nu este suficientă pentru ca aceste skilluri să prindă rădăcini. Știi și tu: repetiția e mama învățăturii.

  1. Cărțile de citit alungă stresul și vindecă rănile interioare.

E dovedit științific chiar. Cititul reușește să reducă stresul și chiar și numai pentru acest motiv reprezintă un mijloc excelent de relaxare. Gândește-te, nu doar că te bucuri de un moment liniștit după o zi plină de taskuri, dar în același timp dobândești informație și skilluri pe care le poți folosi ulterior. E un win-win, cum s-ar zice.

Mai mult, trebuie să știi că în SUA există și o nouă disciplină, numită medicină narativă, care se folosește de puterea taumaturgică a poveștilor pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli fizice și psihice să treacă mai ușor prin experiența bolii.

  1. Te fac să te simți mai puțin singur.

Fiecare om ajunge, la un moment dat, într-un punct al vieții în care trăiește o experiență care-l schimbă și care îl consumă într-un mod în care nu este obișnuit: fie că este vorba despre o mare iubire sau despre o relație eșuată, fie că este vorba despre subiecte mai dificile, precum pierderea cuiva apropiat și doliul, există suficiente cărți care te vor ajuta.

Apropo, știai că multe dintre cărțile pentru copii pot fi citite și de către adulți și înțelese într-un mod complet diferit? Dacă ai un copil, atunci puteți citi împreună și vă puteți bucura de un hobby care să vă unească și mai mult.

Dacă fiul sau fiica ta este încântat(ă) de lectură și nu mai poate lăsa o carte din mână, atunci asigură-te că lucrurile merg bine în viața sa personală, la școală sau în cercul de prieteni. Chiar dacă lectura este un prieten extraordinar și de nădejde, nu de multe ori au existat situații când cei mici au luat de bun ce citeau în textele pe care le parcurgeau și au pornit în tot soiul de expediții periculoase. Însă dacă vei discuta cu copilul despre diferența dintre realitate și ficțiune, atunci totul va fi în regulă.

Așadar, acum că ai aflat care sunt trei dintre motivele pentru care ar trebui să cumperi aceste obiecte, ce carti de citit ai alege să oferi prietenilor tăi? Dar părinților, fratelui, surorii sau partenerului? Ține minte că alegerea ta poate fi o combinație ingenioasă între un hobby sau o pasiune a celui care va primi cadoul și între un centru de interes de-ale tale. Nu uita să însoțești darul cu o scurtă notiță în care să-ți explici alegerea. Cu siguranță va fi apreciată!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x