Antena Căutare

De două decenii, Stephane şi Dana Maitec spun poveşti prin fotografii. Întreaga istorie a familiei de artişti este expusă la Muzeul Naţional de Artă a României

De două decenii, spun poveşti prin fotografii. Uneori în alb şi negru, alteori în culori, dar de fiecare dată reuşesc să suprindă până la cele mai mici detalii frumosul din jur. Stephane şi Dana Maitec sunt un cuplu de artişti vizuali din România, recunoscuţi peste tot în lume. Paris, Bruxelles, Amsterdam, Geneva sau los Angeles, sunt doar câteva dintre locurile în care cei doi şi-au expus lucrările.

De două decenii, Stephane şi Dana Maitec spun poveşti prin fotografii. Întreaga istorie a familiei de artişti este expusă la Muzeul Naţional de Artă a României Galerie
Stephane şi Dana Maitec

Dana și Stephane Maitec au inaugurat expoziția #Maitec Lemn Aur Lumina. Peste 200 de artiști, oameni de cultură, celebrități și prieteni de familie au fost alături de Dana și Stephane Maitec, fotografi profesioniști de renume mondial, stabiliți la Paris, descendenți din familia sculptorului Ovidiu Maitec și a pictoriței Sultana Maitec, la vernisajul expoziției #Maitec Lemn Aur Lumina, menită să spună povestea de dragoste și de artă a uneia dintre cele mai importante familii de artiști români din ultimele decenii.

Dinu și Ruxandra Săraru, Amalia Năstase, Alin Gălătescu, Tania Budi, Ileana Badiu, Irinel Columbeanu, Daciana Sârbu, Cătălin Catoiu, Venera Arapu, Irina Marinescu, Corina Bud, Adrian Oianu, Andreea Raicu, Andreea Berecleanu, Corneliu Porumboiu au fost printre persoanele publice venite să savureze expoziția unică #Maitec Lemn Aur Lumina care va putea fi vizitată de toata lumea în perioada 31 octombrie 2019 - 31 ianuaruie 2020, la MNAR, de miercuri până duminică.

"Sunt recunoscator pentru fiecare intalnire pe care am avut-o la acest vernisaj, pentru toate imbratisarile si felicitarile primite. Pe langa oameni de cultura si celebritati carora le multumim ca ne-au fost alaturi si ne-au daruit timpul si dragostea lor, au fost prezenti artisti mari, prieteni ai parintilor mei, oameni dragi noua, alaturi de care eu am crescut si pe care i-am vazut lucrand alaturi de parintii mei. Se uitau cu mandrie in jur, stiau povestile sculpturilor tatalui meu sau simbolistica tablourilor mamei si aveau ochii in lacrimi ca am reusit sa aducem toata povestea #Maitec in salile expozitionale ale MNAR unde spun ei ca le era locul. Sper ca parintii mei de unde sunt, sa fie si ei mandri de ce aceasta expozitie, eu i-am simtit alaturi de noi si aseara, la eveniment, dar sip e parcursul pregatirii proiectului", a marturisit coplesit de emotie Stephane Maitec, fiul celor doi mari artisti romani Ovidiu și Sultana Maitec.

La 12 ani de la moartea tatălui și la trei ani de la moartea mamei, motivat de datoria morală de a readuce opera părinților săi în atenția iubitorilor de artă și mai ales a tinerilor, Stephane Maitec, împreună cu soția sa, Dana Maitec, de care îl leagă aceeași dragoste pe care a văzut-o și la părinții săi toată viața, au gândit proiectul expozițional #Maitec Lemn Aur Lumina ca pe o poveste de familie care depășește bariera timpului. Expoziția cu peste 200 de lucrări ce poartă semnătura Maitec se întinde pe două săli.

Sala dedicată Sultanei și lui Ovidiu Maitec, unde predomină Lemnul din sculpturile lui Ovidiu Maitec și foița de Aur din picturile Sultanei Maitec, are expuse cele mai importante lucruri ale lor și un colț simbolic al durerii unde se aminteste de cele 70 de lucrări ale celui considerat a fi cel mai important sculptor român dupa Brâncuși, care au ars odată cu întreg atelierul sau într-una din zilele Revoluției din 1989.

Artă prin trucuri de magie! Andrei Crăciun dezvăluie secretele din spatele trucurilor de iluzionism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x